Vlakke omzetontwikkeling Monsanto

Redactie ABM Financial News - 4 januari 2018, 14:27

Wel duidelijk hogere winst.

(ABM FN-Dow Jones) Monsanto heeft in het afgelopen kwartaal vrijwel een zelfde omzet geboekt als een jaar eerder. Dit maakte het Amerikaanse biotechnologisch bedrijf donderdag voorbeurs bekend met de cijfers over het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar 2018.

In het afgelopen kwartaal kwam de omzet van het bedrijf uit St. Louis, dat onder meer pesticiden produceert en zich op zaadveredeling richt, uit op krap 2,7 miljard dollar. Dit was slechts enkele miljoenen meer dan een jaar eerder.

Onder de streep resteerde een nettowinst van 169 miljoen dollar, tegenover een positief resultaat van 29 miljoen dollar een jaar eerder. De verkoop van onderdelen leverde Monsanto 85 miljoen dollar op. Per aandeel restte er afgelopen kwartaal een winst van 0,38 dollar.

Outlook

Vanwege de aanstaande fusie met de Duitse sectorgenoot Bayer gaf het concern geen concrete outlook af. Wel denkt Monsanto dit boekjaar een hogere winst voor belastingen te zullen behalen.

Daarnaast waarschuwde de onderneming voor de "uitdagende" prijzen voor mais en en sojabonen. Monsanto blijft evenwel rekenen op een sterke vraag naar zijn nieuwe technologieën en aantrekkende prijzen voor bestrijdingsmiddel glyfosaat. 

"De combinatie met Bayer maakt het voor de twee ondernemingen mogelijk om innovaties te versnellen", zei Monsanto.

In de elektronische handel voorbeurs steeg het aandeel Monsanto donderdag 0,2 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Wisselend beeld.

Gisteren - Lees verder

Wall Street kleurt groen

Deadline voor mogelijke shutdown nadert snel.

Gisteren - Lees verder

Alle seinen op groen voor Wall Street

Deadline voor mogelijke shutdown nadert snel.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs lager gesloten

Zorgen over Amerikaanse schalie-olie productie.

Gisteren - Lees verder

AEX blijft stijgen

Dow Jones index boven 26.000 punten.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.