Valuta: geen hints over renteverhoging in notulen Fed

Redactie ABM Financial News - 4 januari 2018, 09:36

Euro blijft boven 1,20 dollar.

(ABM FN-Dow Jones) De euro bleef donderdag vlak boven het niveau van 1,20 dollar schommelen na de publicatie van de notulen van de laatste rentevergadering van de Federal Reserve woensdagavond, die volgens Ebury geen duidelijke hints gaven voor het tijdstip van de eerstkomende renteverhoging.

Het wachten is nu op het Amerikaanse banenrapport dat vrijdag wordt bekendgemaakt. Dit rapport kan mogelijk de kans op een renteverhoging in maart beïnvloeden, zei Paul Erdmann van Ebury tegen ABM Financial News. 

De notulen van de vorige vergadering van de Fed gaven gemengde signalen af, volgens de valutaspecialist. Enerzijds bespraken de monetaire beleidsmakers een mogelijke oververhitting van de economie met gevaar voor hyperinflatie na belastingverlagingen in de VS. Aan de andere kant was de inflatie vooralsnog te laag. De kans op een renteverhoging in maart wordt door de markt op dit moment ingeschat op 70 procent, voegde Erdmann toe.

Dit percentage zou kunnen gaan schuiven door het Amerikaanse banenrapport van vrijdag, waar wordt gerekend op een groei van 189.000 banen. Als dit cijfer meevalt, neemt de kans op een renteverhoging toe, aldus Ebury.

Erdmann denkt dat de dollar sterker kan worden omdat in de Verenigde Staten de economie relatief goed draait. 

Ook Bank of America Merrill Lynch denkt dat de dollar in de eerste helft van het jaar sterk zal zijn ten opzichte van de euro, omdat beleggers inzien welke positieve gevolgen de belastingverlagingen kunnen hebben voor de Amerikaanse economie. In de tweede helft van het jaar zal de euro naar verwachting weer de leiding overnemen, als de Europese Centrale Bank stop met het inkopen van obligaties en de markt rekening begint te houden met renteverhogingen in 2019. 

De euro noteerde donderdag 0,1 procent hoger op 1,2027 dollar en nauwelijks hoger ten opzichte van het Britse pond op 0,8894 pond. De dollar noteerde op 112,646 yen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Rentebesluit Fed prominent op beursagenda

Euronext verwelkomt vers bloed.

Gisteren - Lees verder

AXA verkleint belang in TKH fractioneel

Kapitaalbelang onder meldingsgrens.

17 maart 2018, 09:46 - Lees verder

Norges Bank verkleint belang in PostNL

Kapitaalbelang onder meldingsgrens.

17 maart 2018, 09:44 - Lees verder

Norges Bank vergroot belang in Philips Lighting

Kapitaalbelang teruggebracht tot boven meldingsgrens.

17 maart 2018, 09:41 - Lees verder

Boussard & Gavaudan vergroot belang in Gemalto

Kapitaalbelang groter dan 3 procent.

17 maart 2018, 09:39 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.