Update: Pharming converteert grootste deel obligaties

Redactie ABM Financial News - 4 januari 2018, 08:00

Voorkomt boekverlies van 14 à 15 miljoen euro.

(ABM FN-Dow Jones) Pharming heeft zijn resterende converteerbare obligaties grotendeels afgelost om een groot boekverlies in het vierde kwartaal te vermijden. Dit maakte het Leidse biotechnologiebedrijf donderdag voorbeurs bekend.

Er werden in totaal 25,4 miljoen nieuwe aandelen en 1,9 miljoen aan contanten uitgegeven om 7,7 miljoen euro van de gewone converteerbare obligaties af te lossen. Het aantal uitstaande aandelen steeg hierdoor met 4,6 procent tot 579,0 miljoen stuks.

Er is nu nog slechts 0,8 miljoen euro aan obligaties over, meldde Pharming, na een eerdere conversie in december 2017.

De conversie voorkomt dat Pharming een groot verlies had moeten nemen in het vierde kwartaal, als gevolg van de sterke stijging van de aandelenkoers en nieuwe boekhoudregels. Door de koersstijging van 0,40 euro per aandeel in het vierde kwartaal zou dat een boekverlies van circa 14 miljoen of 15 miljoen euro zijn geweest, zei CEO Sijmen de Vries tegen ABM Financial News.

Door de verkoop van de obligaties worden de nettoresultaten van Pharming minder volatiel en komt het operationele resultaat dichter bij het nettoresultaat te liggen. De twee grote obligatiehouders die nu hun stukken hebben verkocht, zagen in dat zij onder de nieuwe IFRS-regels ook zelf beter aandeelhouders dan obligatiehouders kunnen zijn. "Die dingen zijn onder die nieuwe regels voor niemand goed", volgens De Vries.

De topman wees er verder op dat de kaspositie in het vierde kwartaal sterk is verbeterd, van 38,6 miljoen naar 56,0 miljoen euro. Zonder de terugkoop van obligaties zou dit bedrag nog 1,9 miljoen euro hoger zijn geweest. "We hebben dus inderdaad in het vierde kwartaal meer contanten gegenereerd dan in het derde kwartaal, zoals we steeds hebben gezegd", aldus De Vries.

De jaarcijfers van Pharming worden begin maart gepubliceerd.

Update: om informatie en commentaar CEO toe te voegen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Eurocommercial rondt aankoop Zweeds winkelcentrum af

Rendement bedraagt circa 5,3 procent.

48 minuten geleden - Lees verder

Altice voert stijgers aan op groen Damrak

Koersen blijven stijgen.

1 uur geleden - Lees verder

Carillion ontkent mediaberichten

Koers Brits bouwbedrijf weer onderuit.

1 uur geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Veel inflatie en productiecijfers.

2 uren geleden - Lees verder

Beursagenda: buitenlandse fondsen

Voorzichtige start nieuwe cijferseizoen.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
PHARMING... toevoegen aan uw watchlist 1,26 0,80% 0,01 1,25