Update: Groeitempo dienstensector eurozone omhoog

Redactie ABM Financial News - 4 januari 2018, 10:19

Inkoopmanagersindex naar 56,6 in december.

(ABM FN-Dow Jones) De activiteiten in de dienstensector van de eurozone zijn in december in een hoger tempo toegenomen. Dit bleek donderdag uit cijfers van Markit Economics.

De inkoopmanagersindex van de dienstensector van de landen in de eurozone steeg van 56,2 in november naar 56,6 in december. Een voorlopige raming wees op 56,5.

In Duitsland en Italië stond de dienstensector er in de laatste maand van 2017 beter voor. In Spanje en Frankrijk daalde het groeitempo evenwel iets.

De samengestelde inkoopmanagersindex van de landen in de eurozone steeg in december van 57,5 naar 58,1. Een eerdere raming ging uit van 58,0.

Eerder deze week bleek de inkoopmanagersindex voor de industrie in de eurozone al te zijn gestegen van 60,1 in november naar 60,6 in december. 

"Een uitstekend einde van 2017 voor de eurozone", zo concludeerde econoom Chris Williamson van Markit. De econoom sprak daarbij van het beste jaar in een decennium.

De inkoopdata wijzen volgens Williamson op een groeiversnelling van het bruto binnenlands product in de eurozone naar een "indrukwekkende" 0,8 procent in het vierde kwartaal. Daarbij zijn er geen signalen volgen de econoom dat de groei afneemt.

Een indexstand van meer dan 50 geeft aan dat er sprake is van groei, terwijl een cijfer beneden de 50 wijst op krimp.

Update: om reactie Williamson toe te voegen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Wisselend beeld.

Gisteren - Lees verder

Wall Street kleurt groen

Deadline voor mogelijke shutdown nadert snel.

Gisteren - Lees verder

Alle seinen op groen voor Wall Street

Deadline voor mogelijke shutdown nadert snel.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs lager gesloten

Zorgen over Amerikaanse schalie-olie productie.

Gisteren - Lees verder

AEX blijft stijgen

Dow Jones index boven 26.000 punten.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.