Update: Geert Schaaij verkleint belang in VNC

Redactie ABM Financial News - 4 januari 2018, 13:45

Zowel kapitaalbelang als stemrecht omlaag.

(ABM FN-Dow Jones) Geert Schaaij heeft een kleiner belang in Verenigde Nederlandse Compagnie gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 2 januari 2018.

Schaaij meldde een kapitaalbelang van 18,82 procent met een dito stemrecht.

Op 13 december 2017 meldde Schaaij nog een kapitaalbelang van 25,00 procent met eenzelfde stemrecht.

In een reactie tegen ABM Financial News zei Schaaij dat door de sterk opgelopen koers in de afgelopen periode zijn financiële belang in de onderneming "groter en groter" wordt. De verkoop moet volgens de Beursgenoot dan ook worden gezien als "het herverdelen van investeringen".  

"De jaarvergadering was veel belovend, als ik de kapitein op het schip mag geloven", zo zei Schaaij. Aangezien hij er naar eigen zeggen anders in staat, was dit het moment voor de Beursgenoot om te verkopen.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Het aandeel Verenigde Nederlandse Compagnie daalde donderdag 2,1 procent naar 1,19 euro.

Update: om reactie Schaaij toe te voegen en koers.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Oud topman RoodMicrotec verkleint belang

Kapitaalbelang onder meldingsgrens.

Gisteren - Lees verder

BlackRock wijzigt belang in Wolters Kluwer licht

Kapitaalbelang fractioneel hoger.

Gisteren - Lees verder

BlackRock vergroot stemrecht in Gemalto

Stemrecht boven drie procent.

Gisteren - Lees verder

Shutdown VS in gang gezet

Te weinig steun voor tijdelijke verlenging.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Wisselend beeld.

19 januari 2018, 22:09 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
VERENIGD... toevoegen aan uw watchlist 1,20 2,56% 0,03 1,24