Nieuwe topman Alumexx meldt eerste belang

Redactie ABM Financial News - 4 januari 2018, 08:38

Oude grootaandeelhouders verwateren.

(ABM FN-Dow Jones) Jeroen van den Heuvel, de topman van Alumexx, het oude Phelix, heeft een eerste belang in de beursgenoteerde onderneming gemeld. Dit bleek donderdag uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 29 december 2017.

Van den Heuvel meldde een belang van 34,59 procent. Grootaandeelhouders MountainShield Capital Fund en Martijn Kok zagen hun belangen daardoor verwateren naar respectievelijk 25,36 en 29,55 procent.

Phelix kreeg eind 2017 goedkeuring van zijn aandeelhouders om Alumexx over te nemen. Hiervoor betaalt Phelix 555.000 euro aan Jeroen van den Heuvel. Daarvoor werden 3,7 miljoen aandelen uitgegeven tegen 0,15 euro per aandeel.

Per 2 januari werd de naam gewijzigd van Phelix in Alumexx.

Wet op het financieel toezicht

De meldingen vallen onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Bitcoin flink onder druk

Beleggers Binck somber gestemd over toekomst cryptomunt.

55 minuten geleden - Lees verder

BAM aan de slag met campus in Groningen

Geen financiele details.

1 uur geleden - Lees verder

Wall Street op weg naar hogere opening

Amerikaanse beurzen zetten groeitrend voort.

1 uur geleden - Lees verder

Zwaar verlies Citigroup ondanks licht hogere omzet

Eenmalige belastinglast drukt resultaten.

1 uur geleden - Lees verder

Bedrijvigheid rond New York groeit minder hard

Empire State index daalt naar 17,7.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.