Handelsvolumes Euronext in december omhoog

Redactie ABM Financial News - 4 januari 2018, 18:04

Effectenhandel met 7,5 procent toegenomen.

(ABM FN-Dow Jones) De handelsvolumes van zowel contante effecten als van derivaten op Euronext zijn in december gestegen op jaarbasis, waarbij de handel in Exchange-Traded Funds (ETFs) wel daalde. Dit maakte de beursorganisatie donderdag nabeurs bekend. 

De gemiddelde waarde van het dagelijkse handelsvolume van contante effecten zoals aandelen, obligaties en warrants steeg op jaarbasis met 7,5 procent tot 7.783 miljoen euro. Vergeleken met de voorgaande maand lag het volume evenwel 4,4 procent lager. Over heel 2017 lag het gemiddelde dagvolume 6,7 procent hoger op jaarbasis. 

De gemiddelde dagwaarde van verhandelde ETF's was met 568 miljoen euro 5,6 procent lager dan een jaar geleden, maar juist 18,1 procent hoger dan in de maand november. Het aanbod van ETF's bedroeg 804 noteringen per eind december, tegen 790 eind 2016. 

Het gemiddelde dagelijkse volume van derivaten op aandelenindices steeg op jaarbasis met 4,1 procent, maar daalde met 2,7 procent ten opzichte van november. Derivaten op individuele aandelen stegen in volume, met 22,2 procent op jaarbasis en zakten op maandbasis met 19,1 procent.   

Op de grondstoffenmarkt was de dagomzet in derivaten in december 1,9 procent lager dan een jaar eerder en maar liefst 36,7 procent lager dan in november. 

Het algehele volume van derivaten op Euronext was in 2017 12,0 procent hoger dan een jaar eerder.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Rentebesluit Fed prominent op beursagenda

Euronext verwelkomt vers bloed.

Gisteren - Lees verder

AXA verkleint belang in TKH fractioneel

Kapitaalbelang onder meldingsgrens.

17 maart 2018, 09:46 - Lees verder

Norges Bank verkleint belang in PostNL

Kapitaalbelang onder meldingsgrens.

17 maart 2018, 09:44 - Lees verder

Norges Bank vergroot belang in Philips Lighting

Kapitaalbelang teruggebracht tot boven meldingsgrens.

17 maart 2018, 09:41 - Lees verder

Boussard & Gavaudan vergroot belang in Gemalto

Kapitaalbelang groter dan 3 procent.

17 maart 2018, 09:39 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
EURONEXT toevoegen aan uw watchlist 42,46 8,32% 3,26 39,20