Dow Jones index boven de 25.000 punten

Redactie ABM Financial News - 4 januari 2018, 21:25

Sterk ADP banenrapport.

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street is donderdag weer op weg naar nieuwe records, nadat de Dow Jones-index voor de eerste keer boven de 25.000 punten is uitgekomen. Een half uur voor de slotbel steeg de hoofdgraadmeter 0,6 procent tot 25.076,16 punten, terwijl de S&P 500 0,4 procent won en de Nasdaq 0,2 procent in het groen noteerde. 

Marktanalist James Hughes van AxiTrader noemde een sterk banencijfer en de stijgende olieprijs als belangrijkste redenen voor de koersstijgingen. Hij wees erop dat de Amerikaanse beurzen ongekend sterk blijven presteren. "Je moet momenteel een dappere belegger zijn om tegen de kracht van de aandelenmarkten in te beleggen", zei de analist. 

Loonstrookjesverwerker Automatic Data Processing maakte bekend dat het aantal banen in de niet-agrarische private sector met 250.000 is toegenomen in december. Dit was beter dan de verwachte banengroei van 195.000. Vrijdagmiddag verschijnt het officiële banenrapport. 

Het aantal eerste uitkeringsaanvragen in de laatste week van 2017 steeg licht met 3.000 tot 250.000. 

Markit Economics meldde dat de bedrijvigheid binnen de dienstensector in de Verenigde Staten  in december in een lager tempo is gegroeid dan een maand eerder. De inkoopmanagersindex noteerde in december op 53,7, waar dit een maand eerder nog 54,5 was. Daarmee lag de index wel hoger dan de voorlopige raming voor december van 52,4.

Positief noemde econoom Chris Williamson van Markit dat het uiteindelijke cijfer hoger uitviel dan de voorlopige raming. Desalniettemin was er sprake van een afname van de groei naar het laagste niveau sinds afgelopen juni, aldus de econoom.

De olieprijs sloot hoger, nadat bekend werd dat de olievoorraden in de afgelopen week zijn gedaald. De voorraden daalden in de week tot 29 december met 7,4 miljoen vaten. Er was een kleinere daling met 4,7 miljoen vaten olie verwacht. 

"Men haalt de olie uit de opslagruimtes", zei marktvolger Bob Yawger van Mizuho Securities USA. 

De Trump regering maakte verregaande plannen bekend om meer olie op te gaan pompen. De plannen betekenen een omkering van beleid uit de periode toen Barack Obama president was en zouden bepaalde plekken in staten als Florida en Californië voor het eerst in decennia openstellen voor olieboringen. 

De euro/dollar noteerde op 1,2072. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op XXX en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdagavond stond er een stand van 1,2009 op de borden. 

Bedrijfsnieuws

Michel Combes, de voormalig topman van Altice, wordt CFO bij Sprint. Combes begint op 6 januari met zijn nieuwe baan. Op een later tijdstip zal hij ook tot het bestuur van Sprint worden benoemd. Hij volgt Tarek Robbiati op die eind januari zal vertrekken. Het aandeel Sprint zakte 5,0 procent. 

Macy's heeft in de maanden november en december een hogere identieke omzet gerealiseerd op jaarbasis. De Amerikaanse warenhuisketen zag de identieke omzet in november en december stijgen met 1,0 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. CEO Jeff Gennette sprake van een solide seizoen tijdens de feestdagen. Het aandeel verloor 3,3 procent. 

Monsanto, gespecialiseerd in zaden, heeft in het afgelopen kwartaal een stabiele omzet gerealiseerd, maar de winst ging flink omhoog. Onder de streep resteerde een nettowinst van 169 miljoen dollar, tegenover een positief resultaat van 29 miljoen dollar een jaar eerder. De verkoop van onderdelen leverde Monsanto 85 miljoen dollar op. Per aandeel restte er afgelopen kwartaal een winst van 0,38 dollar. Het aandeel Monsanto steeg een half procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Alle fondsen lager.

2 uren geleden - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Stree

Alle fondsen lager.

2 uren geleden - Lees verder

Dreiging handelsoorlog houdt Wall Street nog steeds in greep

Stevige verliezen op weekbasis voor grote indexen.

2 uren geleden - Lees verder

Wall Street richting lager slot

Zorgen handelsoorlog houden aan.

2 uren geleden - Lees verder

Dreigende handelsoorlog houdt AEX in greep

Beursdebutanten nog niet overtuigend.

3 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.