Britse Debenhams geeft winstwaarschuwing af

Redactie ABM Financial News - 4 januari 2018, 10:14

Warenhuisketen spreekt van teleurstellende kerstverkopen.

(ABM FN-Dow Jones) Debenhams heeft een teleurstellend kerstseizoen achter de rug en ook de verkopen in de periode na kerstmis liggen onder de verwachting. Dit meldde de Britse warenhuisketen donderdag.

De retailer zei dat de concurrerende en volatiele marktomstandigheden aanhouden, waardoor de winst over het boekjaar 2018 waarschijnlijk zal uitkomen tussen de 55 miljoen en 65 miljoen Britse pond.

De identieke omzet van Debenhams daalde in de 17 weken eindigend op 30 december met 1,8 procent tegen constante wisselkoersen, waarbij in het Verenigd Koninkrijk de identieke omzet afnam met 2,6 procent, terwijl internationaal sprake was van een stijging van 2,1 procent. De digitale omzet steeg daarentegen 9 procent.

De identieke omzet in de zes weken durende kerstperiode was echter 1,2 procent hoger, maar in een poging om de groei te stimuleren verlaagde de Britse warenhuisketen de prijzen na een teleurstellende start van het afgelopen kwartaal.

"De eerste week na de kerstuitverkoop was echter ondanks de verdere prijsverlagingen onder de verwachting, met name bij de seizoensgebonden cadeau-artikelen", meldde Debenhams.

Het aandeel Debenhams noteerde donderdag op een groene beurs maar liefst 16,5 procent lager.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Positief beursdebuut Dropbox

Koers opslagbedrijf bijna 50 procent omhoog.

44 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Inflatie en economische groeicijfers op de rol.

1 uur geleden - Lees verder

Beursagenda: buitenlandse fondsen

Cijferseizoen afgelopen.

1 uur geleden - Lees verder

Beursagenda: Belgische bedrijven

Rustige week op komst.

1 uur geleden - Lees verder

Beursagenda: Nederlandse bedrijven

Rustige week op komst.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.