Beursupdate: Damrak hoger van start gegaan

Redactie ABM Financial News - 4 januari 2018, 09:16

Winsten over brede linie.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is donderdag, zoals ook voorzien, in het groen geopend. Kort na de beursgong koerste de AEX index 0,4 procent hoger naar 551,43 punten, terwijl de Midkap 0,3 procent bijschreef.

Onder de hoofdfondsen ging oliedienstverlener SBM Offshore aan kop met krap een procent. Royal Dutch Shell won ruim een half procent. De oliewaarden profiteren van een opmars van de olieprijzen, die noteren op het hoogste niveau in drie jaar tijd. Het volatiele Altice was een van de weinige dalers met een verlies van ruim een half procent. Woensdag won de Franse kabelaar evenwel nog bijna acht procent na de aankondiging van een distributiesamenwerking met M6 Groupe.

In de AMX wonnen Philips Lighting en Fugro meer dan een procent. TomTom was de enige opvallende daler met 1,4 procent, na een winst van bijna vier procent in de voorafgaande handelsdag. 

Onder de kleinere fondsen wonnen Fagron, Lucas Bols en ICT Group meer dan een procent. Het lokaal genoteerde Verenigde Nederlandse Compagnie daalde 9,1 procent, nadat grootaandeelhouder Geert Schaaij meldde dat hij zijn belang fors heeft verkleind. 


 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Wisselend beeld.

Gisteren - Lees verder

Wall Street kleurt groen

Deadline voor mogelijke shutdown nadert snel.

Gisteren - Lees verder

Alle seinen op groen voor Wall Street

Deadline voor mogelijke shutdown nadert snel.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs lager gesloten

Zorgen over Amerikaanse schalie-olie productie.

Gisteren - Lees verder

AEX blijft stijgen

Dow Jones index boven 26.000 punten.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AEX INDEX toevoegen aan uw watchlist 569,30 0,50% 2,81 566,49
AMX INDEX toevoegen aan uw watchlist 858,95 0,77% 6,58 852,37
AScX INDEX toevoegen aan uw watchlist 1.094,13 0,71% 7,73 1.086,40