Beursblik: buffer Aegon krimpt door belastingverlaging VS

Redactie ABM Financial News - 4 januari 2018, 10:30

Impact geneutraliseerd door hogere winst.

(ABM FN-Dow Jones) Beursblik:  De belastinghervorming in de Verenigde Staten zal de solvabiliteit van Aegon een knauw geven, wat geleidelijk zal worden geneutraliseerd door een hogere winst en kasstroom. Dit stelde ING donderdag in een rapport.

De kapitaalbuffer voor de Amerikaanse tak Transamerica, volgens de Amerikaanse solvabiliteitsregels, zal door de belastinghervorming dalen van 445 tot 365 procent, becijferde analist Albert Ploegh. Bij de huidige omrekenfactor van 150 procent zou dat voor Aegon neerkomen op een daling van de Solvency II-ratio met 20 procentpunt op groepsniveau. Gezien deze grote impact zou een verlaging van de omrekenfactor door toezichthouder DNB gerechtvaardigd zijn, meent Ploegh. 

De winst en kasstroom van Aegon op groepsniveau zullen volgens ING evenwel met 4 tot 5 procent stijgen door de lagere vennootschapsbelasting in Amerika. De belastingdruk in de Verenigde Staten, die nu al laag is, zou met zo'n 5 procentpunt kunnen dalen, vergeleken met de 21 procent die het onderdeel nu betaalt.

Het eigen vermogen zou met zo'n  450 tot 650 miljoen euro stijgen. Het negatieve effect op het rendement op eigen vermogen zal echter worden goedgemaakt door de lagere belastingdruk, verwacht ING.

Aegon zal voorafgaand aan de jaarcijfers op 15 februari beleggers informeren over de impact van de Amerikaanse belastinghervormingen, denkt Ploegh. 

ING heeft een Houden advies op Aegon met een koersdoel van 5,50 euro. Het aandeel noteerde donderdag 0,4 procent hoger op 5,33 euro op een groen Damrak.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Relx enige stijger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit lager

Politieke chaos Witte Huis drukt dollar.

Gisteren - Lees verder

Wall Street richting lager slot

Politieke chaos Witte Huis drukt dollar.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs onder druk

Atoomdeal Iran op de tocht na vertrek Tillerson.

Gisteren - Lees verder

Alychlo lanceert formeel bod op nog niet verkregen aandelen SnowWorld

Aanmeldingstermijn loopt van 14 maart tot en met 8 mei.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AEGON toevoegen aan uw watchlist 5,53 -1,43% -0,08 5,61