Wederom groen slot in de maak op Wall Street

Redactie ABM Financial News - 3 januari 2018, 21:33

Notulen Fed zetten beurzen niet in mineur.

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street lijkt zich niet van de wijs te laten brengen door de notulen van de laatste rentevergadering van de Federal Reserve en is op weg naar opnieuw een hoger slot.

De Dow Jones index handelde een half uur voor het sluiten van de markt 0,3 procent hoger. De breder samengestelde S&P 500 index steeg zelfs 0,6 procent, terwijl de Nasdaq na dinsdag al de 7.000 punten te hebben doorbroken nog eens 0,8 procent wint.

De notulen van de Fed lieten zien dat er met enige voorzichtigheid wordt gekeken naar de belastingverlagingen van president Donald Trump. Mogelijk betekent dit volgens de Fed dat de rente op korte termijn wat harder omhoog moet. Daarentegen zijn er bij sommige centraal bankiers ook zorgen dat de inflatie langere tijd lager zal blijven dan waarop de Fed mikt.

Al met al is de Fed evenwel optimistisch gestemd over de Amerikaanse banenmarkt en de economie in algemene zin. Voor dit jaar lijken er drie nieuwe renteverhogingen in het vat te zitten, nadat de Fed in 2017 ook al drie keer te trekker overhaalde en de rente inmiddels 1,25 tot 1,50 procent bedraagt.

Ook economen van ING denken dat de Fed de rente dit jaar driemaal zal verhogen. De goede economische vooruitzichten werden volgens ING vandaag bevestigd door het oplopende optimisme onder inkoopmanagers. 

Dinsdag meldde Markit al een stijging van de inkoopmanagersindex voor de industrie, vandaag deed ISM hetzelfde. De inkoopmanagersindex steeg van 58,2 in november naar 59,7 in december. Economen hadden gerekend op een stand van 58,0 voor december.

Daarnaast stegen de bouwuitgaven in november zowel op maand- als op jaarbasis.

Bij ING wordt gerekend op een groei van het Amerikaanse bruto binnenlands product in 2018 van tenminste drie procent. "Gegeven het sterke groeiverhaal en de waarschijnlijkheid dat de inflatie geleidelijk zal blijven stijgen, houden wij vast aan drie renteverhogingen door de Federal Reserve in 2018", aldus de economen.

De euro/dollar werd woensdagavond verhandeld op 1,2022. Dinsdagavond was dit 1,2062.

Olie steeg flink in prijs, en met een 2,1 procent hogere slotstand van 61,63 dollar, werd het hoogste niveau in drie jaar tijd bereikt.

Bedrijfsnieuws

In de Dow30 lijken de meeste aandelen hoger te gaan sluiten. Exxon Mobil, geholpen door een oplopende olieprijs, wint 2,2 procent en IBM koerst zelfs af op een drie procent hoger slot. RBC liet zich positief uit over IBM in een analistenrapport. Zowel het advies als het koersdoel ging omhoog. Oracle profiteerde ook van een adviesverhoging, van Morgan Stanley, en stijgt 2,4 procent.

Intel levert daarentegen meer dan vier procent in en Verizon wordt meer dan twee procent goedkoper. Mogelijk is er wat mis met de technologie van Intel en dit speelt concurrent AMD in de kaart. AMD wint bijna zes procent.

Ford bleek in tegenstelling tot Fiat Chrysler en GM wel meer auto's te hebben verkocht in december. Het aandeel Ford steeg 0,9 procent.

Verder kreeg dochterbedrijf Ant Financial Services van Alibaba geen goedkeuring voor de overname van MoneyGram. Daardoor daalde het aandeel MoneyGram meer dan negen procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Bitcoin flink onder druk

Beleggers Binck somber gestemd over toekomst cryptomunt.

39 minuten geleden - Lees verder

BAM aan de slag met campus in Groningen

Geen financiele details.

59 minuten geleden - Lees verder

Wall Street op weg naar hogere opening

Amerikaanse beurzen zetten groeitrend voort.

1 uur geleden - Lees verder

Zwaar verlies Citigroup ondanks licht hogere omzet

Eenmalige belastinglast drukt resultaten.

1 uur geleden - Lees verder

Bedrijvigheid rond New York groeit minder hard

Empire State index daalt naar 17,7.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.