Valuta: euro levert licht in ten opzichte van dollar

Redactie ABM Financial News - 3 januari 2018, 09:14

Markt kijkt uit naar publicatie Fed-notulen.

(ABM FN-Dow Jones) Hoewel de euro woensdagochtend licht lager noteerde ten opzichte van de dollar is er feitelijk sprake van een continuering van de situatie eind 2017, waarbij sprake is van dollarzwakte. Dit zei valutaspecialist Georgette Boele van ABN AMRO woensdag tegen ABM Financial News.

De focus gaat vooralsnog met name uit naar de stijgende rente van 10-jaars staatsleningen in onder andere Duitsland en de Verenigde Staten, waarbij de stijging van de rente van treasuries iets achterbleven op bunds.

Vanwege de beperkte liquiditeit in de markt hecht Boele niet veel waarde aan de recente bewegingen op de valutamarkt. De markt kijkt woensdag met name uit naar de notulen van de laatste bijeenkomst van de Federal Open Market Committee, de Europese inkoopmanagersindices donderdag en het Amerikaans banenrapport op vrijdag. "Dan zal er ook meer liquiditeit in de markt zitten", aldus Boele.

De euro noteerde woensdagochtend ten opzichte van de dollar 0,2 procent lager op 1,2040, terwijl de Europese munt tegenover de Japanse yen 0,1 procent verloor tot 135,27 en ten opzichte van het Britse pond 0,2 procent inleverde tot 0,8855. De dollar steeg ten opzichte van de yen 0,1 procent tot 112,36 en verloor 0,1 procent tegenover het pond tot 0,7353.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Oud topman RoodMicrotec verkleint belang

Kapitaalbelang onder meldingsgrens.

Gisteren - Lees verder

BlackRock wijzigt belang in Wolters Kluwer licht

Kapitaalbelang fractioneel hoger.

Gisteren - Lees verder

BlackRock vergroot stemrecht in Gemalto

Stemrecht boven drie procent.

Gisteren - Lees verder

Shutdown VS in gang gezet

Te weinig steun voor tijdelijke verlenging.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Wisselend beeld.

19 januari 2018, 22:09 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.