Update: Britse toezichthouder doet onderzoek naar samenwerking Refresco en Cott

Redactie ABM Financial News - 3 januari 2018, 09:09

Zorgen bij CMA over monopoliepositie vruchtensappen.

(ABM FN-Dow Jones) De Britse toezichthouder CMA gaat onderzoek doen naar de positie van Refresco en Cott bij hun gezamenlijke productie en verkoop van een bepaald type vruchtensap. Dit maakte de CMA woensdag bekend.

De CMA had aanvankelijk geen bezwaar tegen de samenwerking van de twee frisdrankproducenten, maar ziet nu toch mogelijke concurrentieproblemen bij de productie en verkoop van een bepaald type vruchtensap, dat zonder conserveringsmiddelen en koeling kan worden aangeboden. 

De CMA heeft geconstateerd dat er voor dit type sappen in het Verenigd Koninkrijk slechts één concurrent is en dat dit zou kunnen leiden tot prijsverhogingen of een lagere kwaliteit.

De CMA gaat daarom een een "diepgaand onderzoek" instellen, tenzij Refresco "acceptabele maatregelen" treft om de zorgen weg te nemen.

Bij de overname van de Britse bottelactiviteiten van Cott door Refresco is onder meer overeengekomen dat beide producenten de producten Bridgwater en Nelson aanbieden.

Reactie Refresco

Refresco liet woensdag in een reactie weten de details van de beslissing van de CMA te onderzoeken en volledig mee te zullen werken aan het onderzoek.

"Na de eerdere goedkeuring die we van de toezichthouders in de VS en Canada ontvingen en de overweldigende steun van onze aandeelhouders, zijn we bereid om aan de CMA voorstellen te doen om deze specifieke situatie aan te pakken en daarmee alsnog goedkeuring voor onze samenwerking in het Verenigd Koninkrijk te krijgen", zei CEO Hans Roelofs van Refresco. "We blijven met de CMA samenwerken om onze overname succesvol af te ronden."

Het aandeel Refresco noteerde woensdag kort na opening beurs 0,5 procent lager op 19,75 euro.

Update: om informatie en reactie Refresco toe te voegen.

HDoor: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Alle fondsen lager.

2 uren geleden - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Stree

Alle fondsen lager.

2 uren geleden - Lees verder

Dreiging handelsoorlog houdt Wall Street nog steeds in greep

Stevige verliezen op weekbasis voor grote indexen.

2 uren geleden - Lees verder

Wall Street richting lager slot

Zorgen handelsoorlog houden aan.

2 uren geleden - Lees verder

Dreigende handelsoorlog houdt AEX in greep

Beursdebutanten nog niet overtuigend.

3 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
REFRESCO... toevoegen aan uw watchlist 19,98 0,00% 0,00 20,00