Novartis boekt vooruitgang met medicijn tegen borstkanker

Redactie ABM Financial News - 3 januari 2018, 07:53

Aanduiding door toezichthouder moet ontwikkeling medicijn versnellen.

(ABM FN-Dow Jones) Een kandidaatmedicijn van farmaceut Novartis is door de Amerikaanse toezichthouder Food and Drug Administration (FDA) aangeduid als doorbraaktherapie tegen uitgezaaide borstkanker bij vrouwen in de pre-menopauze. Dat maakte het bedrijf woensdag bekend.

De aanduiding dient om de ontwikkeling en beoordeling van het kandidaatmedicijn te versnellen. 

De aanduiding is gebaseerd op een fase 3-studie waaruit blijkt dat het middel Kisqali van Novartis in combinatie met orale endocrine therapie betere resultaten oplevert dan de orale endocrine therapie zonder het middel.

Toevoeging van het middel verdubbelde de periode waarin de kanker zich niet verder ontwikkelde, vergeleken met behandelingen zonder de toevoeging. Het middel richt zich op twee proteïnen die kankercellen te snel laten groeien en delen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

TMG wil af van beursnotering

Verzoek ingediend.

38 minuten geleden - Lees verder

BASF wijst op flinke winststijging

Analistenverwachtingen ruimschoots overtroffen volgens chemiereus.

42 minuten geleden - Lees verder

Damrak sluit in het groen

Macrocijfers uit China en VS.

1 uur geleden - Lees verder

Amerikaanse olievoorraden omlaag

Benzinevoorraden hoger.

1 uur geleden - Lees verder

S&P negatiever over Kardan

Rating van ilCCC naar ilCC.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.