Novartis boekt vooruitgang met medicijn tegen borstkanker

Redactie ABM Financial News - 3 januari 2018, 07:53

Aanduiding door toezichthouder moet ontwikkeling medicijn versnellen.

(ABM FN-Dow Jones) Een kandidaatmedicijn van farmaceut Novartis is door de Amerikaanse toezichthouder Food and Drug Administration (FDA) aangeduid als doorbraaktherapie tegen uitgezaaide borstkanker bij vrouwen in de pre-menopauze. Dat maakte het bedrijf woensdag bekend.

De aanduiding dient om de ontwikkeling en beoordeling van het kandidaatmedicijn te versnellen. 

De aanduiding is gebaseerd op een fase 3-studie waaruit blijkt dat het middel Kisqali van Novartis in combinatie met orale endocrine therapie betere resultaten oplevert dan de orale endocrine therapie zonder het middel.

Toevoeging van het middel verdubbelde de periode waarin de kanker zich niet verder ontwikkelde, vergeleken met behandelingen zonder de toevoeging. Het middel richt zich op twee proteïnen die kankercellen te snel laten groeien en delen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Meer winst voor Atrium

Vastgoedfonds laat opbrengst verkoop Hongaarse portefeuille terugvloeien.

12 minuten geleden - Lees verder

Schaaij onderzoekt aansprakelijkheid commissarissen SnowWorld

Kritiek volgens SnowWorld onterecht.

34 minuten geleden - Lees verder

Warrants Galapagos uitgeoefend

Bijna 300.000 nieuwe aandelen uitgegeven.

39 minuten geleden - Lees verder

Consumenten spenderen meer

Bijna procent meer uitgegeven in januari.

49 minuten geleden - Lees verder

Vertrouwen Nederlander loopt iets op

Vertrouwensindex naar 24 in maart.

55 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.