Nederlandse Staat verlaagt financieringsbehoefte 2018

Redactie ABM Financial News - 3 januari 2018, 13:26

Circa 3 miljard euro lager dan eerdere raming.

(ABM FN-Dow Jones) De Nederlandse Staat verwacht dit jaar minder geld uit de kapitaal- en geldmarkten te hoeven halen dan eerder. Dit maakte het Agentschap van het ministerie van Financiën woensdag bekend.

Gebaseerd op de eindejaarscijfers van 2017 schat het Agentschap de financieringsbehoefte dit jaar in op 50,5 miljard euro. Halverwege december werd uitgegaan van 53,5 miljard euro. De verlaging wordt veroorzaakt door een verbetering van de kaspositie aan het einde van 2017 waardoor de geldmarktstand ultimo 2017 lager is uitgekomen dan eerder voorzien.

Nieuwe lening

Het Agentschap zei ook een obligatie die loopt tot 15 januari 2024 opnieuw te openen, op 9 januari. Dit moet 1,5 tot 2,5 miljard euro opleveren. Met deze obligatie is reeds 6,6 miljard euro opgehaald. 

Eerder op woensdag werd een veiling aangekondigd van een kortlopende lening, die maximaal twee miljard euro moet opbrengen. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Vier fondsen lager.

1 uur geleden - Lees verder

Wall Street nipt in het rood gesloten

Amerikaanse beurzen laten recordniveaus los.

1 uur geleden - Lees verder

Wall Street doet stapje terug

Amerikaanse beurzen laten recordniveaus los.

2 uren geleden - Lees verder

Nestle dicht bij verkoop chocoladedivisie - media

Mogelijk 2,5 miljard dollar gemoeid met verkoop.

2 uren geleden - Lees verder

Olieprijs sluit opnieuw hoger

Olievoorraden acht weken op rij gedaald.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.