Licht hogere opening Damrak voorzien

Redactie ABM Financial News - 3 januari 2018, 08:19

Weinig macropublicaties op de agenda.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs gaat woensdag vermoedelijk een hogere opening tegemoet. Futures op de AEX noteerden ruim een half uur voor de openingsgong 0,1 procent in het groen. Dinsdag eindigde de hoofdgraadmeter nog fractioneel hoger op 544,79 punten. 

Beleggingsadviseur Rein Schutte van Indexus voorziet een licht hogere opening. "Het ziet er allemaal wat beter uit", aldus Schutte, die opmerkte dat de Amsterdamse beurs dinsdag herstelde, nadat Wall Street groen kleurde. 

Volgens Schutte blijft het beeld op de beurzen onderliggend positief en is het wachten op cijfers van bedrijven. Voor deze week kijkt de beleggingsadviseur vooral uit naar vrijdag, wanneer het Amerikaanse banenrapport op de agenda staat. 

Op macro-economisch vlak krijgen beleggers vandaag inzicht in de Duitse werkloosheid over december. In de Verenigde Staten staat de inkoopmanagersindex voor de staat New York geagendeerd, evenals cijfers over de Amerikaanse industrie gemeten door ISM. Vanavond verschijnen de notulen van het laatste rentebesluit van de Federal Reserve. 

Wall Street sloot dinsdag in het groen, na een nieuwsluwe dag. Wel kregen beleggers inzicht in de bedrijvigheid van de Amerikaanse industrie over december. De inkoopmanagersindex steeg volgens Markit Economics van 53,9 naar 55,1. Hiermee kwam de index op het hoogste niveau sinds maart 2015. Ook in Europa en China toonden de inkoopmanagers zich dinsdag optimistisch.     

De Aziatische beurzen noteerden vanochtend vlak tot licht hoger. De Chinese Shanghai Composite steeg met 0,7 procent tot 3.372,66 punten, vooral aangejaagd door techaandelen. De Japanse Nikkei hield ook vanochtend de deuren gesloten. De beurs in Hong Kong noteerde even op de hoogste stand in tien jaar. "Er wordt door de markt voorgesorteerd op de verwachting dat bedrijfswinsten van techbedrijven verder zullen stijgen", aldus aandelenadviseur Shane Chanel van ASR Wealth Advisers. 

De februari-future voor een vat ruwe olie daalde dinsdag op de New York Mercantile Exchange 0,05 dollar, of minder dan 0,1 procent, naar 60,37 dollar. In de Aziatische handel vanochtend koerste de olieprijzen tot 0,7 procent lager. 

De euro/dollar noteerde op 1,2057. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag bewoog het muntpaar nog op 1,2061 en bij het slot in Amsterdam stond er een stand van 1,2049 op de borden. 

Bedrijfsnieuws

Financieel directeur Renier Vree van Arcadis vertrekt per 1 maart aanstaande om als CFO aan de slag te gaan bij AkzoNobel Specialty Chemicals. Verder kondigide Arcadis een nieuwe opdracht in Brussel ter waarde van 6 miljoen euro aan.  

Sligro Food Group zag de omzet in 2017 stijgen, mede dankzij de bijdrage van de samenwerking met Heineken in de groothandelsdivisie Food Service, terwijl de omzet van de supermarktdivisie Food Retail nagenoeg stabiel bleef.

In een interview met Het Financieele Dagblad stelde CEO Feike Sijbesma van DSM dat het bedrijf op een flinke berg geld zit en nauwelijks schulden heeft, waardoor er weer ruimte is voor overnames. 

Rabobank heeft in Amerika in het afgelopen kwartaal een voorziening van 310 miljoen euro opgenomen, vanwege een mogelijke schikking die de bank gaat treffen met het Amerikaanse ministerie van Justitie vanwege het overtreden van de zogenoemde Bank Secrecy Act.

Galapagos boekte positieve resultaten met de FLAMINGO studie in CF-patiënten en heeft drie nieuwe klinische studies gestart. Met betrekking tot een eerste, eigen drievoudige combinatietherapie in ontwikkeling denkt Galapagos medio 2018 patiënten data te kunnen rapporteren. Ook kan het biotechbedrijf een mijlpaalbetaling van 10 miljoen dollar tegemoet zien.

Aandeelhouders van Value8 hebben dinsdag tijdens een buitengewone vergadering ingestemd met alle agendapunten. De goedkeuring betrof onder meer de jaarrekening 2016, het dividendvoorstel en decharge van de bestuurders en commissarissen. Ook is de nieuwe accountant voor het boekjaar 2017 goedgekeurd.

Slotstanden Wall Street

De Dow Jones index steeg dinsdag 0,4 procent naar 24.824,01 punten, de breder samengestelde S&P 500 index won 0,8 procent op 2.695,79 punten en techbeurs Nasdaq werd 1,5 procent meer waard op 7.006,90 punten, waarmee de techindex voor het eerst boven de 7.000 punten sloot.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Rentebesluit Fed prominent op beursagenda

Euronext verwelkomt vers bloed.

Gisteren - Lees verder

AXA verkleint belang in TKH fractioneel

Kapitaalbelang onder meldingsgrens.

17 maart 2018, 09:46 - Lees verder

Norges Bank verkleint belang in PostNL

Kapitaalbelang onder meldingsgrens.

17 maart 2018, 09:44 - Lees verder

Norges Bank vergroot belang in Philips Lighting

Kapitaalbelang teruggebracht tot boven meldingsgrens.

17 maart 2018, 09:41 - Lees verder

Boussard & Gavaudan vergroot belang in Gemalto

Kapitaalbelang groter dan 3 procent.

17 maart 2018, 09:39 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AEX INDEX toevoegen aan uw watchlist 536,92 0,68% 3,62 533,30
AMX INDEX toevoegen aan uw watchlist 808,98 -0,64% -5,25 814,23
AScX INDEX toevoegen aan uw watchlist 1.043,36 -0,52% -5,41 1.048,77