Groen slot op Europese beurzen

Redactie ABM Financial News - 3 januari 2018, 18:50

Beleggers wachten met vertrouwen op notulen Fed.

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn woensdag met nette winsten gesloten. 

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg een half procent tot 390,22 punten, de Duitse DAX presenteerde een winst van 0,8 procent op 12.978,21 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde ook een plus van 0,8 procent op 5.331,28 punten. De Britse FTSE 100 noteerde 0,3 procent in het groen op 7.671,11 punten. 

Op macro-economisch vlak werd woensdagochtend bekend dat de werkloosheid in Duitsland in december is gedaald met 29.000 werklozen ten opzichte van november. Het aangepaste werkloosheidspercentage noteerde ongewijzigd op 5,5 procent.

Verder was het vooral wachten op Amerikaanse macro-cijfers in de middag, die niet tegenvielen en volgens ING een bevestiging zijn van de goede groeivooruitzichten voor de Amerikaanse economie, en vanavond de notulen van de laatste rentevergadering van de Federal Reserve.

De euro/dollar noteerde op 1,2024. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,2033 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,2058 op de borden. 

"De lichte daling van de euro ten opzichte van de dollar speelde de Europese markten in de kaart", aldus marktanalist David Madden van CMC Markets. Ook de dalende Duitse werkloosheid deed beleggers goed, vooral in Frankfurt, voegde de analist toe.

Olie werd woensdag tot bijna twee procent duurder. 

Bedrijfsnieuws

Het Brits-Nederlandse Shell sloot 1,2 procent hoger. De energiereus meldde woensdagochtend de verkoop van zijn LPG marketing activiteiten in Hong Kong en Macau afgerond te hebben.

Next steeg bijna zeven procent, nadat de Britse moderetailer meldde dat de verkopen in aanloop naar Kerstmis een steun de rug kregen van het koude winterweer. Met name de online verkopen waren sterk. In de 54 dagen tot 24 december steeg de omzet online met 13,6 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Dit was aanleiding voor Next om de jaarverwachtingen opwaarts bij te stellen.

De overige Britse moderetailers zaten tevens in de lift. Marks & Spencer steeg 1,5 procent en de moedermaatschappij van Primark, Associated British Foods, won 2,8 procent.

Staalbedrijven lagen er net als dinsdag goed bij. ArcelorMittal won 2,6 procent en ThyssenKrupp steeg 4,2 procent.

De chipsector deed het tevens goed. Siltronic noteerde 5,7 procent hoger en AMS won 6,6 procent. STMicroelectronics werd 3,1 procent duurder.

De Franse kabelaar Altice sloot op de Amsterdamse beurs 7,7 procent hoger, nadat het telecombedrijf meldde dat onderdeel SFR een distributieovereenkomst met M6 Group heeft getekend.

Deutsche Bank daalde 0,3 procent, nadat Handelsblatt meldde dat meer dat 30 investeerders de bank hebben aangeklaagd voor 740 miljoen euro omdat ze te weinig betaald zouden hebben gekregen voor hun Postbank-aandelen in 2010.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Afschrijvingen drukken winst Schlumberger

Omzet gestegen in vierde kwartaal.

1 uur geleden - Lees verder

Unibail-Rodamco verkoopt twee winkelcentra aan Primonial Reim - media

Overname betreft circa 33.000 vierkante meter.

1 uur geleden - Lees verder

Futures wijzen op hogere opening Wall Street

Rumoer rond mogelijke shutdown zwelt aan.

1 uur geleden - Lees verder

Groene koersen op Europese beurzen

Aandacht voor mogelijke shutdown Amerikaanse overheid.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
CAC 40 toevoegen aan uw watchlist 5.494,83 0,02% 0,84 5.493,99
PSI 20 I... toevoegen aan uw watchlist 5.671,54 0,94% 52,85 5.618,69