Fed beducht voor gevolgen belastingplannen Trump

Redactie ABM Financial News - 3 januari 2018, 20:17

Mogelijk moet rente vlotter omhoog.

(ABM FN-Dow Jones) Binnen de Federal Reserve is er onzekerheid wat de belastingverlagingen van president Donald Trump voor impact zullen hebben. Dit bleek woensdagavond uit de notulen van de laatste rentevergadering van de Federal Reserve.

Mogelijk betekenen deze verlagingen dat de rente op korte termijn sneller omhoog moet, aldus de Fed.

Halverwege december verhoogde de Fed de rente met 25 basispunten naar 1,25 tot 1,50 procent, de derde verhoging van 2017. Zeven centraal bankiers van de Fed stemden toen voor de ze derde renteverhoging. Alleen Charles Evans en Neel Kashkari waren tegen.

Uit de notulen bleek dat de centraal bankiers een groeiend vertrouwen hebben in de Amerikaanse arbeidsmarkt en in de economie in het algemeen.

De Fed verhoogde halverwege december dan ook de groeiramingen voor Amerika. De inflatie zal in de komende jaren richting de gewenste twee procent stijgen, denken de centraal bankiers.

Ondanks deze ramingen zijn een paar bankiers toch bevreesd voor een aanhoudende lage inflatie, zo bleek woensdagavond.

Marktanalist Philip Marey van Rabobank denkt eveneens dat de inflatie niet zo vlot zal oplopen, zo scheef hij voor de publicatie van de notulen al. Reden dat de analist op twee renteverhogingen rekent in 2018, terwijl de zogenoemde dot plot mikt op drie stuks. De centraal bankiers verschilden overigens daarover van mening. Vier leden rekenen volgens de dot plot op tenminste vier renteverhogingen en zes leden mikken op minder dan drie stuks

In tegenstelling tot Rabobank houdt ING wel rekening met een drietal verhogingen in 2018. De ontwikkeling van de inkoopmanagersindex voor de industrie van ISM vandaag bevestigde volgens ING de goede economische vooruitzichten. 

In 2019 mikt de Fed op twee verhogingen, net als in 2020. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursblik: vertrouwen Binck-beleggers flink omhoog

Altice blijft aandeel om te mijden.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

RELX de sterkste stijger.

12 januari 2018, 22:10 - Lees verder

Wall Street hoger gesloten

Inflatie conform de verwachting.

12 januari 2018, 22:06 - Lees verder

Wall Street richting hoger slot

Inflatie conform de verwachting.

12 januari 2018, 21:25 - Lees verder

Olieprijs toch weer hoger gesloten

Amerika houdt Iran-deal intact.

12 januari 2018, 20:40 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.