DSM kijkt weer om zich heen voor overnames - media

Redactie ABM Financial News - 3 januari 2018, 07:58

Aandeleninkoop of superdividend alleen bij gebrek aan plannen.

(ABM FN-Dow Jones) DSM zit op een flinke berg geld en heeft nauwelijks schulden, waardoor er weer ruimte is voor overnames. Dit zei CEO Feike Sijbesma woensdag in een interview in Het Financieele Dagblad.

Volgens de topman kunnen de overnames zowel bij Nutrition als bij Materials plaatsvinden, en klein of groot van omvang zijn. "Maar het moet passen in waarin we echt willen groeien en dat is een vraag waarop ik nog niet wil vooruitlopen", aldus Sijbesma.

Geld uitkeren aan de aandeelhouders zit er in eerste instantie niet in, zo voegde de CEO toe. "Aandelen inkopen of superdividend, kan altijd, maar heeft een lage prioriteit. We vinden dat we in het leven geroepen zijn om het bedrijf te laten groeien." 

DSM komt volgend kwartaal met een strategische update. "We hebben onze cijfers gehaald. We moeten nu nieuwe getallen neerzetten voor onze aandeelhouders, omdat ze anders niet weten wat er verder nog voor hen in het vat zit", zei Sijbesma hierover. Daarbij benadrukte de topman dat alles mogelijk is. In de markt wordt al tijden rekening gehouden dat DSM op een zeker moment afscheid neemt van Materials.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Wisselend beeld.

Gisteren - Lees verder

Wall Street kleurt groen

Deadline voor mogelijke shutdown nadert snel.

Gisteren - Lees verder

Alle seinen op groen voor Wall Street

Deadline voor mogelijke shutdown nadert snel.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs lager gesloten

Zorgen over Amerikaanse schalie-olie productie.

Gisteren - Lees verder

AEX blijft stijgen

Dow Jones index boven 26.000 punten.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
DSM KON toevoegen aan uw watchlist 84,60 1,32% 1,10 83,50