Beursupdate: Amsterdamse beurs koerst hoger

Redactie ABM Financial News - 3 januari 2018, 09:24

Randstad koploper na koopadvies.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is woensdag, zoals voorzien, hoger geopend. De AEX won kort na opening van de handel 0,4 procent op 547,00 punten. 

Onder de hoofdfondsen steeg Randstad aanzienlijk met 2,8 procent na een koopadvies van Credit Suisse. Altice won 2,2 procent. De Franse kabelaar sloot een distributiesamenwerking met M6 Groupe. Galapagos steeg met 1,7 procent. Het biotechbedrijf realiseerde positieve resultaten met de FLAMINGO studie in CF-patiënten en startte met drie nieuwe klinische studies. Ook kan het biotechbedrijf een mijlpaalbetaling van 10 miljoen dollar tegemoet zien.

Unibail-Rodamco moest de rode lantaarn dragen met een verlies van 0,6 procent en ook KPN kon met een min van 0,3 procent niet in het groen komen. 

In de Midkap was het TomTom dat op bijval van beleggers kon rekenen. Het aandeel steeg met 1,3 procent, gevolgd door het volatiele OCI met een plus van 1,2 procent. Air France-KLM steeg met 1,1 procent. Arcadis won 0,1 procent na het aangekondigde vertrek van de CFO naar AkzoNobel.

ASR Nederland gaf 0,5 procent prijs, net als Refresco Group. De Britse toezichthouder CMA gaat onderzoek doen naar de positie van Refresco en Cott bij hun gezamenlijke productie en verkoop van een bepaald type vruchtensap. De bottelaar zal maatregelen voorstellen om zorgen over te weinig concurrentie weg te nemen na de fusie met Cott.

Sligro Food Group verloor 0,1 procent, nadat beleggers inzicht kregen in de omzetontwikkeling van de onderneming over 2017. 

Onder de kleinere fondsen won Brunel International 2,1 procent, terwijl Kendrion 1,0 procent daalde. Het lokaal genoteerde Nedsense maakte een sprong omhoog. Het aandeel won maar liefst 19,1 procent. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Omzet Nike beter dan verwacht

Wel verlies voor sportkledingbedrijf.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Alle aandelen lager.

Gisteren - Lees verder

Stevige verliezen op Wall Street

Zorgen over handelsoorlog laaien weer op.

Gisteren - Lees verder

B&S stelt introductiekoers vast op 14,50

Eerste handelsdag op vrijdag.

Gisteren - Lees verder

Wall Street in het rood

Zorgen over handelsoorlog laaien weer op.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AEX INDEX toevoegen aan uw watchlist 528,37 -1,51% -8,11 536,48
AMX INDEX toevoegen aan uw watchlist 797,38 -1,59% -12,90 810,28
AScX INDEX toevoegen aan uw watchlist 1.040,31 -0,89% -9,39 1.049,70