Beursupdate: Altice koploper op groen Damrak

Redactie ABM Financial News - 3 januari 2018, 10:53

TomTom maakt koerssprong.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs koerste woensdag gedurende de ochtend hoger. Rond de klok van elf uur won de AEX 0,6 procent op 547,89 punten. 

Vermogensbeheerder Jan Willem Nijkamp van Fintessa Vermogensbeheer sprak vanochtend van een voortzetting van dinsdag, toen de Amsterdamse beurs uiteindelijk hoger sloot na groene koersenborden op Wall Street. Dollarzwakte zorgde aanvankelijk voor een stapje terug. "Vanochtend lijkt de zwakte even tot een halt te komen", aldus Nijkamp. 

Volgens de vermogensbeheerder lijkt het positieve sentiment van vorig jaar aan te houden. "Een positieve eerste handelsweek is meestal een goed teken voor de rest van het jaar", aldus Nijkamp.   

Op macro-economisch vlak kregen beleggers vanochtend inzicht in de Duitse werkloosheid over december. Afgelopen maand daalde het voor seizoensinvloeden aangepaste aantal werklozen met 29.000 ten opzichte van november. In november daalde het voor seizoensinvloeden aangepaste aantal werklozen nog met 20.000 op maandbasis.

In de Verenigde Staten staat later vandaag de inkoopmanagersindex voor de staat New York geagendeerd, evenals cijfers over de Amerikaanse industrie gemeten door ISM. Vanavond verschijnen de notulen van het laatste rentebesluit van de Federal Reserve. 

De euro/dollar noteerde op 1,12041. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag bewoog het muntpaar nog op 1,2061 en bij het slot in Amsterdam stond er een stand van 1,2049 op de borden. 

De olieprijzen werden fractioneel meer waard.

Stijgers en dalers

Onder de hoofdfondsen steeg Randstad aanzienlijk met 3,1 procent na een koopadvies van Credit Suisse. Altice won zelfs 4,3 procent. De Franse kabelaar sloot een distributiesamenwerking met M6 Groupe. Galapagos steeg met 3,0 procent. Het biotechbedrijf realiseerde positieve resultaten met de FLAMINGO studie in CF-patiënten en startte met drie nieuwe klinische studies. Ook kan het biotechbedrijf een mijlpaalbetaling van 10 miljoen dollar tegemoet zien.

KPN moest de rode lantaarn dragen met een verlies van 1,0 procent en ook Unibail-Rodamco kon met een min van 0,8 procent niet in het groen komen. 

In de Midkap was het TomTom dat op bijval van beleggers kon rekenen. Het aandeel steeg met 4,4 procent, zonder noemenswaardige reden. Volgens analist Corné van Zeijl van ACTIAM kan er sprake zijn van een herstel, na koerszwakte eind 2017. Van Zeijl stelde dat het aandeel in de laatste week van 2017 maar liefst 10 procent achterliep op de AEX. 

Het volatiele OCI liet een plus zien van 3,0 procent. Arcadis won 2,1 procent na het aangekondigde vertrek van de CFO naar AkzoNobel onderdeel Specialty Chemicals. KBC Securities had gemengde gevoelens bij het vertrek. 

ASR Nederland gaf 0,4 procent prijs, net als Refresco Group. De Britse toezichthouder CMA gaat onderzoek doen naar de positie van Refresco en Cott bij hun gezamenlijke productie en verkoop van een bepaald type vruchtensap. De bottelaar zal maatregelen voorstellen om zorgen over te weinig concurrentie weg te nemen na de fusie met Cott.

Sligro Food Group maakte een pas op de plaats, nadat beleggers inzicht kregen in de omzetontwikkeling van de onderneming over 2017. KBC Securities sprak van onderliggend goede omzetcijfers, waarbij vooral het sterke jaareinde bij Food Retail positief verraste.  

Onder de kleinere fondsen won AMG 3,7 procent, terwijl Probiodrug 1,4 procent daalde. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Afschrijvingen drukken winst Schlumberger

Omzet gestegen in vierde kwartaal.

1 uur geleden - Lees verder

Unibail-Rodamco verkoopt twee winkelcentra aan Primonial Reim - media

Overname betreft circa 33.000 vierkante meter.

1 uur geleden - Lees verder

Futures wijzen op hogere opening Wall Street

Rumoer rond mogelijke shutdown zwelt aan.

1 uur geleden - Lees verder

Groene koersen op Europese beurzen

Aandacht voor mogelijke shutdown Amerikaanse overheid.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AEX INDEX toevoegen aan uw watchlist 566,49 0,57% 3,21 563,28
AMX INDEX toevoegen aan uw watchlist 852,37 0,81% 6,82 845,55
AScX INDEX toevoegen aan uw watchlist 1.086,40 -0,06% -0,67 1.087,07