Kansen voor partnership en verkoop Emte even groot

Redactie ABM Financial News - 25 januari 2018, 10:28

Topman Sligro houdt niet van dividendverlaging.

(ABM FN-Dow Jones) De kans dat Emté wordt verkocht is momenteel gelijk aan de kans dat er wordt gekozen voor een partnership. Dit zei CEO Koen Slippens van Sligro Food Group donderdag in gesprek met ABM Financial News.

Hoewel de markt wellicht vandaag al rekende op een besluit, meent Sligro "keurig op koers" te zijn met het onderzoek naar de alternatieven voor Emté. Inmiddels is een formeel proces in gang gezet en dit betekent dat Sligro "in gesprek is met zeer geïnteresseerden", zowel voor een partnership als een overname.

"We hebben geen haast, er vloeit geen bloed en we kiezen voor zorgvuldigheid", zei Slippens. Duidelijk is wel dat 2,5 procent marktaandeel "te klein is om zelf door te gaan", aldus de topman. Dit aandeel vergroten door zelf overnames te doen, ziet Slippens niet zitten. Die optie is inmiddels afgevallen.

Overigens is er wel voldoende oorlogskas om overnames te doen, benadrukte Slippens. Die is zelfs veel groter dan wat er nu te koop staat, voegde hij daaraan toe. De schuldratio is "conservatief" met minder dan 1. Dit betekent dat er voldoende slagkracht is om voor Foodservice op overnamepad te gaan. "Financiën zijn niet de drempel”, aldus de CEO, die “altijd in de markt is voor interessante overnames". Maar, zo temperde Slippens het enthousiasme, Sligro is ook druk met het integreren van recente overnames.

Momenteel wordt bijvoorbeeld veel tijd gespendeerd aan de samenwerking met Heineken. "Die verloopt heel prettig", aldus de topman. De kans dat er nog een vergelijkbare deal aankomt, noemde Slippens klein, vooral vanwege het specifieke karakter van de deal.

Afgelopen jaar steeg de nettowinst van Sligro van 73 miljoen naar 81 miljoen euro. Sligro besloot het dividend te verhogen van 1,30 naar 1,40 euro per aandeel. De winststijging was evenwel vooral te danken aan eenmalige posten. Gecorrigeerd nam de nettowinst met slechts 1 miljoen toe tot 74 miljoen euro, oftewel een stijging van 0,6 procent.

Slippens erkende dat vooral eenmalige items de winst afgelopen jaar dreven en zei tegenover ABM Financial News goed na te hebben gedacht over de dividendverhoging. "We houden er niet van om het dividend te verlagen", voegde hij daaraan toe.

Voor 2018 "staan er grote klussen op het programma", blikte Slippens vooruit. De "focus" zal vooral liggen op de integratie van de Heineken-deal, de toekomst van Emté, België en het nieuwe IT-platform. 

Daarbij wil Slippens de groei die Sligro behaalt beter vertalen in rendement.

Het aandeel Sligro Food Group steeg donderdag 2,9 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Cijferseizoen bijna ten einde

Ogen volgens ING vooral gericht op optreden nieuwe Fed-voorzitter.

3 uren geleden - Lees verder

Hoge waarderingen probleem voor superbelegger Buffett

Berkshire zal echter grote overnames blijven doen.

4 uren geleden - Lees verder

Beursblik: ASMI lijkt sterke positie in patentstrijd met Hitachi te hebben

InsingerGilissen handhaaft koopadvies op aandeel.

4 uren geleden - Lees verder

BlackRock vergroot belang in PostNL stevig

Belang van bijna 5 procent.

4 uren geleden - Lees verder

BlackRock verkleint stemrecht in Randstad

Kapitaalbelang fractioneel kleiner.

4 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
SLIGRO F... toevoegen aan uw watchlist 43,30 1,29% 0,55 42,75