Renault kijkt naar Uber, Amazon en Alibaba als mogelijke partners - media

Redactie ABM Financial News - 23 januari 2018, 12:11

CEO ziet robotaxi's binnen vijf jaar rondrijden.

(ABM FN-Dow Jones) Renault kijkt naar een mogelijke samenwerking met Uber, Amazon.com en Alibaba op het gebied van zelfrijdende taxi's, maar zal geen exclusieve deals sluiten. Dat zei de Braziliaanse topman van de Franse autofabrikant, Carlos Ghosn, maandag in Davos.

Ghosn verwacht dat robotaxi's over vier tot vijf jaar zullen rondrijden. De ontwikkeling kan zowel door de Franse autofabrikant zelf worden gedaan als door partners, zei de topman in een televisie-interview met persbureau Bloomberg tijdens het jaarlijkse World Economic Forum.

De onderzoeksafdeling van Renault-dochterbedrijf Nissan werkt in Silicon Valley aan de ontwikkeling van zelfrijdende auto's, onder leiding van de Nederlander Maarten Sierhuis, meldde Renault vorige week.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Cijferseizoen bijna ten einde

Ogen volgens ING vooral gericht op optreden nieuwe Fed-voorzitter.

3 uren geleden - Lees verder

Hoge waarderingen probleem voor superbelegger Buffett

Berkshire zal echter grote overnames blijven doen.

4 uren geleden - Lees verder

Beursblik: ASMI lijkt sterke positie in patentstrijd met Hitachi te hebben

InsingerGilissen handhaaft koopadvies op aandeel.

4 uren geleden - Lees verder

BlackRock vergroot belang in PostNL stevig

Belang van bijna 5 procent.

4 uren geleden - Lees verder

BlackRock verkleint stemrecht in Randstad

Kapitaalbelang fractioneel kleiner.

4 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
RENAULT toevoegen aan uw watchlist 87,79 0,98% 0,85 86,94