Oud topman RoodMicrotec verkleint belang

Redactie ABM Financial News - 20 januari 2018, 10:42

Kapitaalbelang onder meldingsgrens.

(ABM FN-Dow Jones) Voormalig CEO Philip Nijenhuis heeft een kleiner belang in RoodMicrotec gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 16 januari 2018.

Nijenhuis meldde een kapitaalbelang van 2,98 procent met een dito stemrecht.

Op 29 december 2016 meldde Nijenhuis nog een kapitaalbelang van 4,97 procent met een zelfde stemrecht.

Afgelopen week meldde Rood dat het de uitstaande financiële verplichtingen aan de voormalig topman en adviseur heeft vastgesteld op 400.000 euro. Dit bedrag zal in twee gedeeltes aan Nijenhuis worden uitgekeerd. De eerste uitbetaling is in januari en de tweede uiterlijk in januari 2019. Rood betaalt Nijenhuis uit de bestaande kasmiddelen. 

Analist Edwin de Jong van NIBC wees er op dat de vergoeding van 400.000 euro flink lager is dan de 622.000 waarvan aanvankelijk melding werd gemaakt. Dit kan Rood betalen, maar zal wel een deuk slaan in de liquiditeit, waarschuwde De Jong.

Nijenhuis legde in mei 2016 zijn functie als CEO neer, maar was daarna nog als adviseur actief voor de onderneming. 

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Alleen Galapagos lager.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit hoger

Vrees voor vierde renteverhoging afgenomen.

Gisteren - Lees verder

Wall Street op weg naar hoger slot

Vrees voor vierde renteverhoging afgenomen.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs sluit hoger

Stijging bouwt voort op daling voorraden.

Gisteren - Lees verder

Herstel hapert op Damrak

Op weekbasis bescheiden winst voor AEX.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
ROODMICR... toevoegen aan uw watchlist 0,32 0,00% 0,00 0,32