Wall Street beweegt richting hogere opening

Redactie ABM Financial News - 2 januari 2018, 14:43

Markt zoekt naar verse katalysatoren.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag een hogere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,3 procent in het groen.

De markt zoekt op de eerste handelsdag van het jaar naar verse katalysatoren. Met slechts één macro-publicatie in het verschiet richt de markt de aandacht op de aanhoudende verzwakking van de dollar en geopolitieke zorgen over Iran en Noord-Korea.

"Het lijkt erop dat de opwinding van de markt in het vierde kwartaal over de Amerikaanse belastinghervormingen is afgenomen, terwijl de zorgen over de hardnekkig lage inflatie hoog blijven", zei analist Lukman Otunuga van FXTM.

Op macro-economisch vlak staat dinsdag de inkoopmanagersindex van de industrie over december van Market Economics geagendeerd.

Olie noteerde dinsdag in het rood. Een februari-future West Texas Intermediate daalde 0,1 procent tot 60,34 dollar, terwijl een februari-future Brent 0,2 procent goedkoper werd op 66,64 dollar. 

De euro/dollar noteerde op 1,2061. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,2035 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag bewoog het muntpaar nog op 1,1996.

Bedrijfsnieuws

Chesapeake Energy noteerde voorbeurs 1,5 procent hoger, na een koersdoel verhoging van SunTrust.

McDonald's won 0,3 procent, nadat Instinet het aandeel op zijn kooplijst zette.

De moderetailers profiteerden van een reeks koersdoelverhogingen van JP Morgan. Macy's steeg in de elektronische handel voorbeurs 1,0 procent, Lululemon won 1,0 procent en L Brands noteerde 2,0 procent hoger.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot vrijdag 0,5 procent lager op 2.673,61 punten. De Dow Jones index eindigde 0,5 procent in het rood op 24.719,22 punten en technologiebeurs Nasdaq 0,7 procent tot 6.903,39 punten. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursblik: cijfers TSMC bevestigen sterke momentum sector

Goed nieuws volgens NIBC voor ASML, ASMI en Besi.

11 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: NIBC verlaagt koersdoel voor Avantium

Koersdoel omlaag naar 5,80 euro.

47 minuten geleden - Lees verder

Beursupdate: Beursplein 5 hoger uit startblokken

ASML profiteert van analistencommentaren.

54 minuten geleden - Lees verder

Valuta: oog voor Chinese macrocijfers

Chinese yuan ligt er sterk bij volgens Monex Europe.

1 uur geleden - Lees verder

European Select Growth Opportunities vergroot belang in Esperite

Kapitaalbelang boven vijftien procent.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.