Valuta: euro in de lift

Redactie ABM Financial News - 2 januari 2018, 08:55

Markt overweegt mogelijke negatieve effecten Amerikaanse belastinghervormingen.

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde dinsdagochtend hoger ten opzichte van de dollar, waarbij het valutapaar de afgelopen week aanzienlijk is opgelopen, ondanks dat er niet heel veel nieuws was. Dit zei valutahandelaar Martijn Weller van Monex dinsdagochtend tegen ABM Financial News.

Volgens de handelaar beseft de markt dat er ook negatieve effecten kleven aan de onlangs aangenomen Amerikaanse belastinghervormingen, waaronder een oplopende staatsschuld. "Bovendien is het niet het meest geschikte moment voor de hervormingen, aangezien de Amerikaanse economie al heel goed draait en ook de werkloosheid heel laag is", aldus Weller.

Daarnaast staat de verhoging van het Amerikaanse schuldplafond deze maand gepland. "Dat zou president Donald Trump nog wel eens een hoop gedoe kunnen opleveren. 

Tot slot merkte de handelaar op dat er deze week weer een hoop macro-publicaties op de agenda staan, die de markt richting kunnen geven.

De euro noteerde dinsdagochtend ten opzichte van de dollar 0,3 procent hoger op 1,2037, terwijl de Europese munt tegenover de Japanse yen 0,2 procent steeg tot 135,59 en ten opzichte van het Britse pond 0,1 procent won tot 0,8897. De dollar noteerde tegenover de yen vlak op 112,64, terwijl de greenback ten opzichte van het pond 0,2 procent daalde tot 0,7389.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Olieprijs loopt verder op

Op weekbasis half procent duurder.

10 minuten geleden - Lees verder

Trump domineert de beurzen

Zowel economisch als politiek zorgt Amerikaanse president voor reuring.

12 minuten geleden - Lees verder

Uitgelicht: cijfers Basic-Fit beloond

Uitrol van clubs op schema.

34 minuten geleden - Lees verder

Aandeelhouders SnowWorld stemmen in met agendapunten

Koen Hoffmann benoemd als commissaris.

35 minuten geleden - Lees verder

Uitgelicht: demarrage Accell nodig om vertrouwen belegger te herstellen

Vooruitzichten duidelijk minder rooskleurig dan aanvankelijk voorzien.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.