Valuta: euro in de lift

Redactie ABM Financial News - 2 januari 2018, 08:55

Markt overweegt mogelijke negatieve effecten Amerikaanse belastinghervormingen.

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde dinsdagochtend hoger ten opzichte van de dollar, waarbij het valutapaar de afgelopen week aanzienlijk is opgelopen, ondanks dat er niet heel veel nieuws was. Dit zei valutahandelaar Martijn Weller van Monex dinsdagochtend tegen ABM Financial News.

Volgens de handelaar beseft de markt dat er ook negatieve effecten kleven aan de onlangs aangenomen Amerikaanse belastinghervormingen, waaronder een oplopende staatsschuld. "Bovendien is het niet het meest geschikte moment voor de hervormingen, aangezien de Amerikaanse economie al heel goed draait en ook de werkloosheid heel laag is", aldus Weller.

Daarnaast staat de verhoging van het Amerikaanse schuldplafond deze maand gepland. "Dat zou president Donald Trump nog wel eens een hoop gedoe kunnen opleveren. 

Tot slot merkte de handelaar op dat er deze week weer een hoop macro-publicaties op de agenda staan, die de markt richting kunnen geven.

De euro noteerde dinsdagochtend ten opzichte van de dollar 0,3 procent hoger op 1,2037, terwijl de Europese munt tegenover de Japanse yen 0,2 procent steeg tot 135,59 en ten opzichte van het Britse pond 0,1 procent won tot 0,8897. De dollar noteerde tegenover de yen vlak op 112,64, terwijl de greenback ten opzichte van het pond 0,2 procent daalde tot 0,7389.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Bitcoin flink onder druk

Beleggers Binck somber gestemd over toekomst cryptomunt.

59 minuten geleden - Lees verder

BAM aan de slag met campus in Groningen

Geen financiele details.

1 uur geleden - Lees verder

Wall Street op weg naar hogere opening

Amerikaanse beurzen zetten groeitrend voort.

1 uur geleden - Lees verder

Zwaar verlies Citigroup ondanks licht hogere omzet

Eenmalige belastinglast drukt resultaten.

1 uur geleden - Lees verder

Bedrijvigheid rond New York groeit minder hard

Empire State index daalt naar 17,7.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.