Recordomzet Jumbo in 2017

Redactie ABM Financial News - 2 januari 2018, 09:18

Consumentenomzet doorbreekt grens van 7 miljard euro.

(ABM FN-Dow Jones) Jumbo Groep heeft in 2017 een recordomzet van ruim zeven miljard euro gerealiseerd. Dit bleek dinsdag uit cijfers van de uitbater van supermarkten. 

"Jumbo blijft zich onderscheiden door klantgerichtheid en een sterk aanbod van hoge kwaliteit tegen lage prijzen", aldus CEO Frits van Eerd in een toelichting. "We blijven verder investeren in de aantrekkelijkheid van onze winkels, en gaan nog meer de nadruk leggen op innovaties, vooral in ons assortiment en op het vlak van ‘foodbeleving’.” 

In het afgelopen jaar steeg de consumentenomzet van Jumbo met vijf procent naar ruim zeven miljard euro, waarbij de autonome groei in bestaande winkels met 4,2 procent. Dit was volgens Jumbo "ver" boven het marktgemiddelde van 2,9 procent. Onder meer de omzet online verdubbelde en werd er bij La Place een omzetgroei van 34 procent gerealiseerd. Het marktaandeel was ruim 19 procent.

Jumbo wil in 2018 minstens dertig nieuwe La Place-restaurants openen, zowel in binnen- als buitenland. Het totale aantal supermarkten moet daarbij dit jaar stijgen naar 600 in combinatie met een bovengemiddelde autonome omzetgroei. Jumbo heeft momenteel 583 winkels. Voor dit jaar wordt eveneens een verdubbeling van de online bestellingen en omzet voorzien. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Oud topman RoodMicrotec verkleint belang

Kapitaalbelang onder meldingsgrens.

12 uren geleden - Lees verder

BlackRock wijzigt belang in Wolters Kluwer licht

Kapitaalbelang fractioneel hoger.

12 uren geleden - Lees verder

BlackRock vergroot stemrecht in Gemalto

Stemrecht boven drie procent.

12 uren geleden - Lees verder

Shutdown VS in gang gezet

Te weinig steun voor tijdelijke verlenging.

12 uren geleden - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Wisselend beeld.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.