Pensioenfondsen staan er beter voor dan vorig jaar - Aon

Redactie ABM Financial News - 2 januari 2018, 16:43

Indexatie komt weer in zicht.

(ABM FN-Dow Jones) De Nederlandse pensioenfondsen staan er beter voor dan een jaar geleden en voor sommige fondsen komt indexatie weer in zicht. Dit concludeerde pensioenuitvoerder Aon op basis van de ontwikkeling van de dekkingsgraad van de fondsen.

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse fondsen is over heel 2017 gestegen van 102 naar 108 procent. Wel daalde de dekkingsgraad in de laatste maand met 1 procentpunt.

De beleidsdekkingsgraad, gebaseerd op de gemiddelde dekkingsgraad van de afgelopen twaalf maanden, steeg in 2017 van 98 naar 106 procent. "Een forse groei", aldus Aon. Daarmee ligt de eindstand voor 2017 hoger dan het wettelijke vereiste minimum van 104,3 procent. De verwachting van Aon is dat slechts enkele fondsen het jaar afsluiten met een dekkingstekort. Er zijn zelfs fondsen waar indexatie weer in zicht komt, voegde de pensioenuitvoerder toe.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

RELX de sterkste stijger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street hoger gesloten

Inflatie conform de verwachting.

Gisteren - Lees verder

Wall Street richting hoger slot

Inflatie conform de verwachting.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs toch weer hoger gesloten

Amerika houdt Iran-deal intact.

Gisteren - Lees verder

AEX sluit ook tweede handelsweek positief af

ECB-notulen zet euro hoger.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.