Nederlandse industrie blijft op stoom

Redactie ABM Financial News - 2 januari 2018, 09:00

Inkoopmanagersindex naar 62,2.

(ABM FN-Dow Jones) De inkoopmanagersindex voor de Nederlandse industrie is in december licht gedaald, maar noteert nog altijd dichtbij de recordstand die een maand eerder in de boeken werd gezet. Dit bleek dinsdag uit cijfers van Markit en Nevi.

De inkoopmanagersindex daalde van 62,4 in november naar 62,2 afgelopen maand. In november was sprake van het hoogste cijfer sinds het begin van dit onderzoek in 2000.

"Het groeitempo van de Nederlandse industrie is onverminderd hoog", concludeerde Arjan van Weele van de TU Eindhoven dinsdag. Hij wees er op dat bedrijven "in hoog tempo medewerkers aan het werven zijn om aan de aanhoudende vraag naar hun producten te kunnen voldoen". 

De oplopende levertijden zijn een signaal dat de productiebedrijven de vraag niet kunnen bijbenen, aldus Van Weele. Vanwege de oplopende prijzen is er volgens de hoogleraar sprake van "grote hamsterwoede" om toekomstige producties veilig te stellen en toekomstige prijsverhogingen te ondervangen.

Een indexstand groter dan 50 wijst op groei van de industrie, terwijl minder dan 50 krimp betekent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Oud topman RoodMicrotec verkleint belang

Kapitaalbelang onder meldingsgrens.

Gisteren - Lees verder

BlackRock wijzigt belang in Wolters Kluwer licht

Kapitaalbelang fractioneel hoger.

Gisteren - Lees verder

BlackRock vergroot stemrecht in Gemalto

Stemrecht boven drie procent.

Gisteren - Lees verder

Shutdown VS in gang gezet

Te weinig steun voor tijdelijke verlenging.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Wisselend beeld.

19 januari 2018, 22:09 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.