Lichte daling olieprijs

Redactie ABM Financial News - 2 januari 2018, 20:42

Onrust Iran zet olie nog niet hoger.

(ABM FN-Dow Jones) Olie is dinsdag iets goedkoper geworden. De februari-future voor een vat ruwe olie daalde op de New York Mercantile Exchange 0,05 dollar, of minder dan 0,1 procent, naar 60,37 dollar. Afgelopen jaar steeg olie circa 12 procent in prijs.

Aan het einde van het jaar waren verstoringen van twee belangrijke pijplijnen aanleiding voor een prijsstijging. Inmiddels zijn de problemen bij de ontplofte Libische pijplijn en de haarscheurtjes aan de Forties pijplijn in de Noordzee opgelost.

Verder lijkt de politieke onrust in Iran vooralsnog niet heel veel gevolgen te hebben voor de olieprijs. Iran zei ook dat de productie niet geraakt wordt. Toch stelden analisten van SEB dat een grootschalige verstoring van de Iraanse olieproductie de prijs voor een vat Brent tot boven de 100 dollar per vat kan tillen.

Analisten van Moody's zeiden dinsdag echter dat zij voor 2018 rekenen op een prijs voor Amerikaanse olie die beweegt tussen de 40 en 60 dollar, "ondanks dat de productiebeperking van de OPEC nog tot het einde van het jaar duurt". 

Amerikaanse olie werd sinds eind augustus 28 procent duurder, niet alleen door de productiebeperking, maar ook door de politieke onrust in het Midden-Oosten, aldus analist Terry Marshall van Moody's. Daar staat echter een oplopende Amerikaanse schalieproductie tegenover, aldus de marktkenner. De voorraden zijn wereldwijd dan wel gedaald, voegde Marshall daar aan toe, maar nog altijd significant van omvang. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Rentebesluit Fed prominent op beursagenda

Euronext verwelkomt vers bloed.

Gisteren - Lees verder

AXA verkleint belang in TKH fractioneel

Kapitaalbelang onder meldingsgrens.

17 maart 2018, 09:46 - Lees verder

Norges Bank verkleint belang in PostNL

Kapitaalbelang onder meldingsgrens.

17 maart 2018, 09:44 - Lees verder

Norges Bank vergroot belang in Philips Lighting

Kapitaalbelang teruggebracht tot boven meldingsgrens.

17 maart 2018, 09:41 - Lees verder

Boussard & Gavaudan vergroot belang in Gemalto

Kapitaalbelang groter dan 3 procent.

17 maart 2018, 09:39 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.