Futures wijzen op licht hogere opening Wall Street

Redactie ABM Financial News - 2 januari 2018, 12:44

Markt zoekt naar verse katalysatoren.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag een licht hogere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd tot 0,2 procent in het groen.

De markt zoekt op de eerste handelsdag van het jaar naar verse katalysatoren. Met slechts één macro-publicatie in het verschiet richt de markt de aandacht op de aanhoudende verzwakking van de dollar en geopolitieke zorgen over Iran en Noord-Korea.

"Het lijkt erop dat de opwinding van de markt in het vierde kwartaal over de Amerikaanse belastinghervormingen is afgenomen, terwijl de zorgen over de hardnekkig lage inflatie hoog blijven", zei analist Lukman Otunuga van FXTM.

Op macro-economisch vlak staat dinsdag de inkoopmanagersindex van de industrie over december van Market Economics geagendeerd.

Olie noteerde dinsdag in het rood. Een februari-future West Texas Intermediate daalde 0,3 procent tot 60,26 dollar, terwijl een februari-future Brent 0,4 procent goedkoper werd op 66,60 dollar. 

De euro/dollar noteerde op 1,2068. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,2035 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag bewoog het muntpaar nog op 1,1996.

Bedrijfsnieuws

Vooralsnog is er op bedrijfsvlak in de Verenigde Staten nog niets te melden.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot vrijdag 0,5 procent lager op 2.673,61 punten. De Dow Jones index eindigde 0,5 procent in het rood op 24.719,22 punten en technologiebeurs Nasdaq 0,7 procent tot 6.903,39 punten. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Afschrijvingen drukken winst Schlumberger

Omzet gestegen in vierde kwartaal.

1 uur geleden - Lees verder

Unibail-Rodamco verkoopt twee winkelcentra aan Primonial Reim - media

Overname betreft circa 33.000 vierkante meter.

1 uur geleden - Lees verder

Futures wijzen op hogere opening Wall Street

Rumoer rond mogelijke shutdown zwelt aan.

1 uur geleden - Lees verder

Groene koersen op Europese beurzen

Aandacht voor mogelijke shutdown Amerikaanse overheid.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.