Correctie: Rabobank neemt voorziening op in Amerika

Redactie ABM Financial News - 2 januari 2018, 18:54

Voorziening van 310 miljoen euro.

(ABM FN-Dow Jones) Rabobank heeft in Amerika in het afgelopen kwartaal een voorziening van 310 miljoen euro opgenomen, vanwege een mogelijke schikking die de bank gaat treffen met het Amerikaanse ministerie van Justitie vanwege het overtreden van de zogenoemde Bank Secrecy Act. Dit maakte de Nederlandse bank dinsdagavond bekend. 

Volgens Rabobank zal de schikking waarschijnlijk ook een schuldbekentenis bevatten aangaande een eenmalige overtreding door voormalige medewerkers die vijf jaar geleden informatie hebben achtergehouden voor een toezichthouder.  

De betreffende dochteronderneming, Rabobank National Association (RNA), wordt al sinds 2013 onderzocht. Rabobank zei te verwachten dat de onderzoeken in het lopende kwartaal tot een einde zullen komen. 

Correctie: om aan te geven dat voormalige medewerkers van Rabobank vijf jaar geleden informatie zouden hebben achtergehouden en niet vijf jaar lang. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Rentebesluit Fed prominent op beursagenda

Euronext verwelkomt vers bloed.

Gisteren - Lees verder

AXA verkleint belang in TKH fractioneel

Kapitaalbelang onder meldingsgrens.

17 maart 2018, 09:46 - Lees verder

Norges Bank verkleint belang in PostNL

Kapitaalbelang onder meldingsgrens.

17 maart 2018, 09:44 - Lees verder

Norges Bank vergroot belang in Philips Lighting

Kapitaalbelang teruggebracht tot boven meldingsgrens.

17 maart 2018, 09:41 - Lees verder

Boussard & Gavaudan vergroot belang in Gemalto

Kapitaalbelang groter dan 3 procent.

17 maart 2018, 09:39 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.