Correctie: Rabobank neemt voorziening op in Amerika

Redactie ABM Financial News - 2 januari 2018, 18:54

Voorziening van 310 miljoen euro.

(ABM FN-Dow Jones) Rabobank heeft in Amerika in het afgelopen kwartaal een voorziening van 310 miljoen euro opgenomen, vanwege een mogelijke schikking die de bank gaat treffen met het Amerikaanse ministerie van Justitie vanwege het overtreden van de zogenoemde Bank Secrecy Act. Dit maakte de Nederlandse bank dinsdagavond bekend. 

Volgens Rabobank zal de schikking waarschijnlijk ook een schuldbekentenis bevatten aangaande een eenmalige overtreding door voormalige medewerkers die vijf jaar geleden informatie hebben achtergehouden voor een toezichthouder.  

De betreffende dochteronderneming, Rabobank National Association (RNA), wordt al sinds 2013 onderzocht. Rabobank zei te verwachten dat de onderzoeken in het lopende kwartaal tot een einde zullen komen. 

Correctie: om aan te geven dat voormalige medewerkers van Rabobank vijf jaar geleden informatie zouden hebben achtergehouden en niet vijf jaar lang. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Bitcoin flink onder druk

Beleggers Binck somber gestemd over toekomst cryptomunt.

56 minuten geleden - Lees verder

BAM aan de slag met campus in Groningen

Geen financiele details.

1 uur geleden - Lees verder

Wall Street op weg naar hogere opening

Amerikaanse beurzen zetten groeitrend voort.

1 uur geleden - Lees verder

Zwaar verlies Citigroup ondanks licht hogere omzet

Eenmalige belastinglast drukt resultaten.

1 uur geleden - Lees verder

Bedrijvigheid rond New York groeit minder hard

Empire State index daalt naar 17,7.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.