Update: groen licht Brussel voor fusie Qualcomm met NXP

Redactie ABM Financial News - 18 januari 2018, 15:39

NXP moet octrooien verkopen van EU-waakhond.

(ABM FN-Dow Jones) De Europese Commissie is akkoord met de overname van de van origine Nederlandse hafgeleiderfabrikant NXP door het Amerikaanse Qualcomm, nadat het Amerikaanse bedrijf tegemoet kwam aan de bezwaren op mededingingsgebied. Dat maakte de commissie donderdag bekend.

Zo zal Qualcomm de MIFARE-technologie van NXP, die door verschillende Europese vervoersbedrijven wordt gebruikt als ticketplatform, acht jaar lang niet duurder maken, om concurrentie op dit gebied mogelijk te maken.

Ook belooft Qualcomm om acht jaar lang te zorgen dat producten van concurrenten net zo goed werken met Qualcomm-chips als de producten van NXP.

Ten derde zal NXP een deel van zijn octrooien voor zogenoemde contactloze near-field communication, kortweg NFC, verkopen aan een derde partij, die deze octrooien drie jaar lang gratis zal aanbieden.

Eurocommissaris Margrethe Vestager wees erop dat mensen smartphones steeds meer gebruiken als mobiele portemonnee en als betaalmiddel. "Met dit besluit voorkomen we dat consumenten niet langer kunnen profiteren van deze innovatieve technologieën tegen concurrerende prijzen."

Qualcomm meldde donderdagmiddag tevens goedkeuring te hebben ontvangen van de Koreaans toezichthouder KFTC voor de combinatie van de twee bedrijven. 

Daarmee zijn 8 van de 9 goedkeuringen binnen. Het wachten is volgens Qualcomm nu op witte rook uit China.

Qualcomm kondigde in 2016 aan NXP te willen overnemen voor 47 miljard dollar, of 110 dollar per aandeel. Het bod werd recent nog verlengd tot 9 februari, omdat slechts een heel klein deel van de aandelen is aangemeld onder het bod. In de tussentijd wezen de Amerikanen zelf een overnamebod van rivaal Broadcom af.

Update: om KFTC toe te voegen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Alleen Galapagos lager.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit hoger

Vrees voor vierde renteverhoging afgenomen.

Gisteren - Lees verder

Wall Street op weg naar hoger slot

Vrees voor vierde renteverhoging afgenomen.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs sluit hoger

Stijging bouwt voort op daling voorraden.

Gisteren - Lees verder

Herstel hapert op Damrak

Op weekbasis bescheiden winst voor AEX.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.