S&P negatiever over Kardan

Redactie ABM Financial News - 18 januari 2018, 16:56

Rating van ilCCC naar ilCC.

(ABM FN-Dow Jones) Maalot, een dochter van kredietbeoordelaar Standard & Poor's, heeft de kredietwaardigheid van Kardan verlaagd van ilCCC naar ilCC met een negatieve outlook. Dit maakte de Israëlische investeringsmaatschappij zelf donderdag bekend. 

Maalot denkt niet dat Kardan in staat zal zijn om aan zijn verplichtingen te kunnen voldoen als de uitgegeven obligaties aflopen in februari 2018. Maar zelfs als Kardan een schuldregeling weet te treffen met de obligatiehouders dan zal dit door Maalot als een zogenoemde default worden beoordeeld, wat betekent dat Kardan in gebreke blijft. 

Kardan staat onder grote druk om dochter Tahal Group te verkopen om met de verkoopopbrengst de aflossingen van 114 miljoen euro te voldoen volgende maand. Maalot denkt dat het bedrijf momenteel niet genoeg geld in kas heeft om deze leningen af te kunnen betalen.  

De negatieve outlook betekent dat er een reële kans is dat de kredietwaardigheid nog verder zal worden verlaagd. 

Het aandeel Kardan daalde donderdagmiddag 0,5 procent tot 0,18 euro. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Merel van Vroonhoven herbenoemd als voorzitter AFM

Statutair bestuur uitgebreid naar vier leden.

38 minuten geleden - Lees verder

Amerika ziet verkoop nieuwe woningen dalen

Afname van 0,6 procent ten opzichte van januari.

40 minuten geleden - Lees verder

Wall Street beweegt richting hogere opening

Sentiment gedraaid.

1 uur geleden - Lees verder

Kroger en Target overwegen fusie - media

Bron ontkent gesprekken tegenover CNBC.

2 uren geleden - Lees verder

Orders Amerikaanse duurzame goederen omhoog

Toename van ruim drie procent.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
KARDAN toevoegen aan uw watchlist 0,15 -6,25% -0,01 0,16