Wells Fargo boekt meer winst

Redactie ABM Financial News - 12 januari 2018, 14:42

Meevaller dankzij belastingverlagingen.

(ABM FN-Dow Jones) Wells Fargo heeft in het vierde kwartaal van 2017 meer winst behaald. Dit bleek vrijdag uit de resultaten van de Amerikaanse bank.  

De nettowinst steeg in de laatste drie maanden van vorig jaar naar bijna 6,2 miljard dollar. Een jaar terug werd nog 5,3 miljard dollar verdiend. Per aandeel steeg de winst van 0,96 naar 1,16 dollar. Analisten geraadpleegd door Reuters mikten op 1,07 dollar per aandeel. 

Wells Fargo zei dat in de resultaten een aantal eenmalige posten zitten. Zo nam de bank een bate na belastingen op van 3,35 miljard dollar dankzij de verlaging van de vennootschapsbelasting door de regering Trump. Tevens is een last voor belastingen opgenomen van 3,25 miljard dollar voor juridische kosten en een boekwinst van 848 miljoen dollar op de verkoop van een verzekeringsonderdeel. Wells Fargo is vermoedelijk de enige grote bank die in het vierde kwartaal profiteerde van de belastingverlagingen en een meevaller kon noteren in de boeken. 

De omzet van de bank steeg van 21,6 miljard naar 22,1 miljard dollar.  

"De vooruitgang die we in het afgelopen jaar hebben geboekt, was in het vierde kwartaal zichtbaar in hogere deposito's, leningengroei, vooral in commerciële leningen, meer debet- en creditcardtransacties en een recordvermogen onder beheer", zei CEO Tim Sloan in een toelichting. 

Heel 2017

De nettowinst kwam in heel 2017 uit op 22,2 miljard dollar. In 2016 was dit 21,9 miljard dollar. De winst per aandeel steeg van 3,99 naar 4,10 dollar.  

De omzet van Wells Fargo steeg marginaal, van 88,3 miljard naar 88,4 miljard dollar. 

In de handel voorbeurs daalde het aandeel Wells Fargo 1,2 procent. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Wisselend beeld.

Gisteren - Lees verder

Wall Street kleurt groen

Deadline voor mogelijke shutdown nadert snel.

Gisteren - Lees verder

Alle seinen op groen voor Wall Street

Deadline voor mogelijke shutdown nadert snel.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs lager gesloten

Zorgen over Amerikaanse schalie-olie productie.

Gisteren - Lees verder

AEX blijft stijgen

Dow Jones index boven 26.000 punten.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.