Wall Street richting hoger slot

Redactie ABM Financial News - 12 januari 2018, 21:25

Inflatie conform de verwachting.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen bewegen zich vrijdag richting een hoger slot. De toonaangevende S&P 500 index koerste circa een half uur voor de slotzoemer 0,5 procent hoger op 2.781,95 punten. De Dow Jones index steeg 0,7 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,5 procent in het groen.

Daarmee zette Wall Street de opwaartse trend van donderdag voort. Volgens marktanalist David Madden van CMC Markets hebben de stieren het nog steeds voor het zeggen nu de Amerikaanse beurzen opnieuw recordniveaus opzoeken. Middelmatige economische indicatoren en positieve bedrijfscijfers deden volgens Madden een duit in het zakje. 

De Amerikaanse inflatie kwam in december op jaarbasis uit op 2,1 procent, na een inflatie van 2,2 procent een maand eerder. Madden wees verder op cijfers van donderdag over de Amerikaanse producentenprijzen, die in december onverwachts daalden van 3,1 naar 2,6 procent. “Door deze data neemt de angst voor meerdere renteverhogingen door de Federal Reserve wat af”, zo stelde de marktvorser van CMC Markets. 

De Amerikaanse beurzen profiteren volgens analisten verder van de sterk lagere dollar ten opzichte van de euro, na het nieuws dat Duitse onderhandelaars van CDU/CSU en SPD een voorlopig akkoord hebben bereikt over een nieuwe Duitse regering.

De euro bereikte zijn hoogste punt tegenover de dollar in drie jaar volgens valuta-analist Bart Hordijk van Monex vrijdag. “Alles lijkt samen te vallen voor de euro. Nadat de ECB haar communicatie wil veranderen en de tegenvallende cijfers uit Amerika, breekt de euro door historische niveaus", voegde hij toe. De euro/dollar noteerde vrijdagavond op 1,2134. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,2064 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,2032 op de borden. Het muntpaar koerste aan het begin van de handelsweek nog op 1,1968.

Op macro-economisch vlak bleken bovendien de detailhandelsverkopen in december minder hard gestegen dan in de voorgaande maand. Op maandbasis stegen de verkopen met 0,4 procent en op jaarbasis was sprake van een stijging van 5,4 procent.

Later op de dag bleken de Amerikaanse bedrijfsvoorraden in november conform verwachting met 0,4 procent te zijn gestegen ten opzichte van een maand eerder. 

Een februari-future op een vat ruwe olie sloot vrijdag in New York 0,50 dollar, ofwel 0,8 procent, hoger op 64,30 dollar. Dit bleek goed voor een weekwinst van 4,7 procent. Opnieuw werden de hoogste niveaus in drie jaar tijd opgezocht. De olieprijzen stijgen nu al vier weken achtereenvolgend, mede geholpen door nieuwe cijfers, die duiden op afnames van de Amerikaanse olievoorraden.

Bedrijfsnieuws

BlackRock rapporteerde voorbeurs over het vierde kwartaal een nettowinst van 2,3 miljard dollar, ofwel 14,07 dollar per aandeel, op een omzet van 3,47 miljard dollar. Het aandeel noteerde 3,1 procent hoger.

JPMorgan Chase heeft in het vierde kwartaal van 2017 de winst onder druk zien staan door een eenmalige afschrijving vanwege de belastingverlagingen die president Donald Trump doorvoerde. Het aandeel steeg evenwel met 1,1 procent.

Qualcomm heeft wederom het overnamebod op NXP Semiconductors verlengd. De eerder verlengde aanmeldingstermijn voor het bod zou vrijdag 12 januari aflopen. Deze termijn is nu verlengd tot en met 9 februari 2018. Het aandeel daalde 0,2 procent.

Wells Fargo heeft in het vierde kwartaal van 2017 meer winst behaald. De Amerikaanse bank verloor evenwel 0,9 procent. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Carrefour krijgt nieuwe partners in China

Frans supermarktconcern gaat ook fors reorganiseren en investeren.

17 minuten geleden - Lees verder

Valuta: wachten op rentebesluit ECB

Pond sterkt aan tegenover dollar.

27 minuten geleden - Lees verder

Beursupdate: Damrak licht hoger geopend

Kalme opening op Beursplein 5.

36 minuten geleden - Lees verder

BlackRock vergroot belang in NSI

Kapitaalbelang van vijf procent.

59 minuten geleden - Lees verder

BlackRock verhoogt belang in Wolters Kluwer licht

Stemrecht boven vijf procent.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.