Valuta: euro sterk dankzij notulen ECB

Redactie ABM Financial News - 12 januari 2018, 09:35

Zwakte dollar houdt aan.

(ABM FN-Dow Jones) De euro ligt er vrijdag sterk bij ten opzichte van de dollar en andere belangrijke valuta, waarbij de munt profiteert van de notulen van de Europese Centrale Bank van donderdagmiddag. Dit meldde valutahandelaar Chris Jongbloed van Saxo Bank vrijdagochtend desgevraagd aan ABM Financial News.

"De toon van de ECB-notulen over de economische ontwikkeling en de rente was veel positiever dan waarop was gerekend", zo lichtte hij toe.

Hij verklaarde de aanhoudende zwakte van de dollar door de aanhoudende berichtgeving dat China de rem zet op het opkopen en aanhouden van Amerikaanse staatsobligaties.

"Ik voorzie dat de euro/dollar wel eens richting 1,24 en daar boven kan gaan bewegen", aldus de valutahandelaar, die toevoegde dat de dollar niet alleen ten opzichte van de euro terrein prijs geeft, maar ook ten opzichte van andere valuta en edelmetalen als goud.

Jongbloed wees er verder op dat handelaren vrijdag hun posities zullen bepalen vanwege het lange weekend, waarbij Wall Street maandag gesloten is vanwege Martin Luther King Day.

De euro/dollar noteerde vrijdagochtend 0,16 procent hoger op 1,2060, het euro/pond-paar steeg 0,14 procent tot 0,8904 en de dollar/yen won 0,15 procent tot 111,3925.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Update: groen licht Brussel voor fusie Qualcomm met NXP

NXP moet octrooien verkopen van EU-waakhond.

44 minuten geleden - Lees verder

Groen licht Brussel voor fusie Qualcomm met NXP

NXP moet octrooien verkopen van EU-waakhond.

59 minuten geleden - Lees verder

Wall Street doet het rustig aan na vers record

Grens 26.000 punten woensdag al geslecht.

1 uur geleden - Lees verder

Bedrijvigheid rond Philadelphia groeit minder hard

Philly Fed index daalt in januari.

1 uur geleden - Lees verder

Steunaanvragen VS sterk omlaag

Cijfer vorige week onaangepast.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.