Samenwerking Avantium en BASF loopt vertraging op

Redactie ABM Financial News - 12 januari 2018, 08:02

Ontwikkelingsfase duurt enkele jaren langer.

(ABM FN-Dow Jones) Synvina, de joint venture tussen Avantium en BASF, heeft meer tijd nodig voor de bouw van de polymeerfabriek in Antwerpen nadat in een evaluatieproces technische problemen naar voren kwamen. Dit maakte het chemiebedrijf vrijdagochtend bekend.  

Bij de evaluatie heeft Synvina naar eigen zeggen verbeteringspunten ontdekt, waardoor aanvullende werkzaamheden zijn vereist. De eerste ontwikkelingsfase zal daarom 24 tot 36 maanden langer duren dan gepland. 

Synvina zei dat een haalbaarheidsstudie naar de commerciele productie van FDCA, de belangrijkste bouwsteen voor de productie van het polymeer PEF, is afgerond. Hieruit kwam naar voren dat er een sterke klantvraag is naar PEF. 

""Het vertrouwen van Avantium, BASF en Synvina in de productprestaties en het marktpotentieel is alleen maar toegenomen sinds Synvina werd opgericht. Het ondervinden van technische uitdagingen is niet ongewoon in innovatieve, baanbrekende technologieën van dit type", voegde Synvina toe. 

De joint venture werd in oktober 2016 opgericht met de bedoeling om de eerste fabriek te bouwen die op commerciele schaal FDCA zal produceren. Het polymeer PEF is geschikt voor voedsel- en drankverpakkingen, automobieltoepassingen en in tapijt- en textielvezels.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Alle fondsen lager.

1 uur geleden - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Stree

Alle fondsen lager.

1 uur geleden - Lees verder

Dreiging handelsoorlog houdt Wall Street nog steeds in greep

Stevige verliezen op weekbasis voor grote indexen.

2 uren geleden - Lees verder

Wall Street richting lager slot

Zorgen handelsoorlog houden aan.

2 uren geleden - Lees verder

Dreigende handelsoorlog houdt AEX in greep

Beursdebutanten nog niet overtuigend.

3 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.