Beursupdate: Damrak licht hoger van start gegaan

Redactie ABM Financial News - 12 januari 2018, 09:20

Kalme opening.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beur is vrijdag nipt hoger van start gegaan. Kort na de beursgong koerste de AEX inddex 0,1 procent hoger naar 559,44 punten, terwijl de Midkap 0,2 procent bijschreef.

Onder de hoofdfondsen zaten financiële waarden in de lift. Aegon, ING Groep en NN Group wonnen circa een procent. ArcelorMittal was evenwel de grootste stijger met bijna twee procent. Unilever sloot de rij met een verlies van 0,7 procent. 

In de AMX waren geen noemenswaardige uitslagen. WDP ging aan kop met iets meer dan een half procent. Intertrust sloot de rij met een verlies van enkele tienden van een procent. 

Onder de kleinere fondsen won Probiodrug weer vier procent. Avantium verloor daarentegen vier procent. 

Docdata koerste zes procent lager naar 1,87 euro. Docdata meldde woensdagavond nog geen verklaring te hebben voor de extreme koersbewegingen van de bijna lege beurshuls sinds 5 januari. Aan het begin van het jaar stond de koers nog op 0,46 euro. Eerder deze week stond er een koers van 3,20 euro op de borden. Er staan meer zeven miljoen aandelen uit. Wel blijkt uit een melding van het AFM register dat handelshuis Accent Aigu op 10 januari een short-positie aanhield van krap een procent van het totaal aantal uitstaande aandelen.

 

Kardan verloor 8,0 procent, nu de aflossingsproblemen nog altijd niet zijn opgelost. 

 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Oud topman RoodMicrotec verkleint belang

Kapitaalbelang onder meldingsgrens.

Gisteren - Lees verder

BlackRock wijzigt belang in Wolters Kluwer licht

Kapitaalbelang fractioneel hoger.

Gisteren - Lees verder

BlackRock vergroot stemrecht in Gemalto

Stemrecht boven drie procent.

Gisteren - Lees verder

Shutdown VS in gang gezet

Te weinig steun voor tijdelijke verlenging.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Wisselend beeld.

19 januari 2018, 22:09 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AEX INDEX toevoegen aan uw watchlist 569,30 0,50% 2,81 566,49
AMX INDEX toevoegen aan uw watchlist 858,95 0,77% 6,58 852,37
AScX INDEX toevoegen aan uw watchlist 1.094,13 0,71% 7,73 1.086,40