Beursblik: Philips is 2017 sterk geeindigd

Redactie ABM Financial News - 12 januari 2018, 09:20

Outlook 2018 zal volgens Berenberg niet afwijken van groeidoelen middellange termijn.

(ABM FN-Dow Jones) Philips is 2017 relatief sterk geëindigd. Dit denken analisten van Berenberg.

In de eerste negen maanden was er volgens de analisten sprake van een wat tegenvallende omzetontwikkeling. De omzet steeg met 3,5 procent, waar de groeiplannen van Philips uitgaan van 4 tot 6 procent. Voor het vierde kwartaal rekent Berenberg op verbetering, met een omzet van 5,6 miljard euro, wat een vergelijkbare omzetgroei zou betekenen van 6 procent. Daarmee zou de totale omzetgroei voor 2017 uitkomen op 4,2 procent, waarbij Personal Health en Diagnostics and Treatment bovengemiddeld presteerden, maar Connected Car met een groei van 1,4 procent ruim onder het gemiddelde.

De aangepaste EBITA-marge kwam volgens Berenberg in het vierde kwartaal uit op 16,4 procent, waarmee heel 2017 goed was voor 12,1 procent, een stijging van ruim een procentpunt.

Philips wil in de periode tot en met 2020 jaarlijks een vergelijkbare omzetgroei van 4 tot 6 procent en een toename van de aangepaste EBITA-marge van 100 basispunten realiseren. Verder wil het concern ook jaarlijks een vrije kasstroom van 1 miljard tot 1,5 miljard euro behalen en in 2020 een verbetering van het rendement op geïnvesteerd kapitaal van 5 tot 10 procent hebben gerealiseerd.

"We zouden verbaasd zijn als de outlook [van Philips] afwijkt van dit bredere kader", aldus Berenberg.

De zakenbank handhaafde het Houden advies op Philips met een koersdoel van 34,00 euro. Indien Philips meer vooruitgang boekt met de Amerikaanse autoriteiten over de probleemfabriek in het Amerikaanse Cleveland dan is er zicht op een koopadvies, aldus de analisten. Geruststellend is volgen hen dat Philips recent aangaf dat de betreffende fabriek goed is voor minder dan 1 procent van de groepsomzet. Hierdoor zijn de risico’s beperkt, aldus Berenberg.

Al met al is het aandeel Philips volgens de analisten "warm maar niet heet".

Philips handelde vrijdag kort na de start van de handel vlak op 33,18 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Europese beurzen in groen gesloten

Aandacht voor mogelijke shutdown Amerikaanse overheid.

19 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: consensus wijst op stabiele winst voor ArcelorMittal

EBITDA van ruim 2 miljard dollar.

28 minuten geleden - Lees verder

Weer hoger slot op Damrak

Schuldenplafond zorgt voor weinig nervositeit in Amsterdam.

1 uur geleden - Lees verder

Aandeelhouders Intertrust akkoord met benoeming CEO Stephanie Miller

Miller per 22 januari aan het roer.

2 uren geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Volle agenda met rentebesluit ECB in aantocht.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
PHILIPS KON toevoegen aan uw watchlist 33,59 2,28% 0,75 32,84