Beursblik: aanzienlijke negatieve impact voor Avantium na vertraging met fabriek

Redactie ABM Financial News - 12 januari 2018, 09:45

NIBC waarschuwt voor flinke koersdoelverlaging.

(ABM FN-Dow Jones) De vertraging van de fabriek die Avantium samen met BASF bouwt is dusdanig negatief dat NIBC verwacht zijn koersdoel en taxaties aanzienlijk te zullen verlagen. Dit schreef analist Dylan van Haaften vrijdag in een reactie op de berichtgeving. 

Avantium zei vrijdag dat de bouw met 24 tot 36 maanden is vertraagd, waardoor de productiefaciliteit voor PEF pas in 2023 of 2024 open kan gaan.  

Dit leidt volgens Van Haaften tot een vertraging van kasstromen en inkomsten uit licenties. De marktvorser overweegt zijn koersdoel met meer dan 40 procent te verlagen ten opzichte van de slotkoers van het aandeel op donderdag van 8,86 euro. Momenteel staat het koersdoel nog op 9,40 euro. 

Van Haaften is nog altijd positief over de PEF technologie, maar de huidige waardering van het aandeel is volgens hem niet in lijn met wat redelijkerwijs verwacht kan worden van een dergelijke nieuwe technologie.  

Het advies van NIBC luidt Reduceren. De koers van Avantium daalde vrijdag met 9,0 procent tot 8,06 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Alle fondsen lager.

2 uren geleden - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Stree

Alle fondsen lager.

2 uren geleden - Lees verder

Dreiging handelsoorlog houdt Wall Street nog steeds in greep

Stevige verliezen op weekbasis voor grote indexen.

2 uren geleden - Lees verder

Wall Street richting lager slot

Zorgen handelsoorlog houden aan.

3 uren geleden - Lees verder

Dreigende handelsoorlog houdt AEX in greep

Beursdebutanten nog niet overtuigend.

3 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.