Belastingverlaging drukt winst JPMorgan

Redactie ABM Financial News - 12 januari 2018, 13:14

Topman noemt verlaging evenwel goede zaak.

(ABM FN-Dow Jones) JPMorgan Chase heeft in het vierde kwartaal van 2017 de winst onder druk zien staan door een eenmalige afschrijving vanwege de belastingverlagingen die president Donald Trump doorvoerde. Dit maakte de Amerikaanse zakenbank vrijdag voorbeurs bekend. 

CEO Jamie Dimon zei dat 2017 op veel vlakken een recordjaar voor JPMorgan was. De topman wees daarbij onder meer op de klantengroei en de recordwinst per aandeel. Verder steeg het vermogen onder beheer van de bank met 9 procent.

De omzet steeg in het vierde kwartaal op jaarbasis van 24,3 miljard naar 25,5 miljard dollar. De nettowinst daalde echter van 6,7 miljard naar 4,2 miljard dollar, ofwel 1,07 dollar per aandeel. Rekening houdend met de belastingtegenvaller daalde de winst evenwel met slechts 1 procent.

JPMorgan zei 2,4 miljard dollar te hebben afgeschreven met het oog op de belastingverlagingen. Vanaf 1 januari 2018 is de Amerikaanse vennootschapsbelasting omlaag gegaan van 35 naar 21 procent. Dit betekent dat veel bedrijven moeten afschrijven op de waarde van hun uitgestelde belastingvorderingen.

Dimon voegde evenwel toe dat de belastingverlaging "een duidelijke positieve uitkomst" is voor Amerika.

 Bij de verschillende divisies viel op dat de zakenbank de winst op jaarbasis stevig zag teruglopen, van 3,4 miljard naar 2,3 miljard dollar. Bij de consumententak steeg dit juist van 2,4 miljard naar 2,6 miljard dollar.

Het aandeel JPMorgan Chase steeg vrijdag in de elektronische handel voorbeurs 0,4 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Rentebesluit Fed prominent op beursagenda

Euronext verwelkomt vers bloed.

Gisteren - Lees verder

AXA verkleint belang in TKH fractioneel

Kapitaalbelang onder meldingsgrens.

17 maart 2018, 09:46 - Lees verder

Norges Bank verkleint belang in PostNL

Kapitaalbelang onder meldingsgrens.

17 maart 2018, 09:44 - Lees verder

Norges Bank vergroot belang in Philips Lighting

Kapitaalbelang teruggebracht tot boven meldingsgrens.

17 maart 2018, 09:41 - Lees verder

Boussard & Gavaudan vergroot belang in Gemalto

Kapitaalbelang groter dan 3 procent.

17 maart 2018, 09:39 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.