Wall Street op koers voor hogere opening

Redactie ABM Financial News - 11 januari 2018, 14:53

Voorzichtigheid troef.

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street is donderdag op weg naar een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden circa een half uur voor de opening tot 0,2 procent in het groen.

Volgens marktanalist Craig Erlam van Oanda zijn beleggers enigszins voorzichtig, nadat een dag eerder de koersen omlaag gingen na berichten dat China zou overwegen om minder Amerikaanse Treasuries te kopen. 

Vandaag zeiden de Chinezen echter dat het om "fake news" ging.   

Erlam wees er bovendien op dat beleggers in afwachting zijn van het cijferseizoen. Morgen openen de eerste grote banken de boeken over het afgelopen kwartaal. De verwachtingen zijn hooggespannen na de sterke resultaten in het derde kwartaal. "De vraag is nu of bedrijven aan de verwachtingen kunnen voldoen en of de voordelen van de belastingverlagingen accuraat zijn ingeprijsd", zei Erlam.   

Op macro-economisch vlak werd bekend dat de wekelijkse steunaanvragen zijn gestegen met 11.000 tot 261.000. Het vierwekelijkse voortschrijdend gemiddelde voor de eerste steunaanvragen, dat minder volatiel is dan de wekelijkse aanvragen, nam met 9.000 toe tot 250.750 stuks.

De producentenprijzen daalden in december onverwacht, met 0,1 procent, door lagere prijzen voor voeding en vlakke energieprijzen.  

Olie noteerde donderdag in het groen. Een februari-future West Texas Intermediate steeg 0,4 procent tot 63,84 dollar, terwijl een maart-future Brent 0,1 procent duurder werd op 69,27 dollar.   

De euro/dollar noteerde op 1,2023. De Europese munt steeg na bekendmaking van de notulen van de Europese Centrale Bank. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar op 1,1949 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1956 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Vliegmaatschappij Delta Air Lines steeg 3,1 procent na bekendmaking van een een hogere omzet. Onder de streep daalde de nettowinst van 622 miljoen naar 572 miljoen dollar. Daarbij daalde de aangepaste winst per aandeel van 0,84 naar 0,80 dollar. De resultaten waren beter dan verwacht.  

De koers van Eastman Kodak daalde krap 12 procent, maar is deze week tot nu toe meer dan 200 procent opgelopen na een aankondiging dat het bedrijf een blockchain initiatief gaat ontwikkelen en een cryptomunt gaan uitgeven. 

Wal-Mart Stores zei het minimumloon voor zijn werknemers te verhogen naar 11 dollar en gaat bovendien eenmalige bonussen uitkeren. In de handel voorbeurs steeg het aandeel met 0,6 procent. 

Slotstanden

De Amerikaanse beurzen zijn woensdag iets lager gesloten. De toonaangevende S&P 500 index sloot 0,1 procent lager op 2.747,23 punten en de Nasdaq index daalde eveneens 0,1 procent tot 7.153,57 punten. De Dow Jones-index maakte een pas op de plaats op 25.369,13 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Aegon de sterkste daler.

20 minuten geleden - Lees verder

Wall Street sluit lager

Dagvaarding Bannon drukt enthousiasme.

32 minuten geleden - Lees verder

Wall Street verdeeld

Dagvaarding Bannon drukt enthousiasme.

1 uur geleden - Lees verder

Farmaceut Merck in trek na resultaten tegen longkanker

Rivalen verliezen terrein.

1 uur geleden - Lees verder

Olieprijs daalt

Handelaren voorzien verdere daling voorraden.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.