Wall Street beweegt richting hoger slot

Redactie ABM Financial News - 11 januari 2018, 21:26

Amerikaanse beurs boekt recordniveau's in aanloop naar cijferseizoen.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen noteerden donderdag pakweg een half uur voor de slotbel hoger. De toonaangevende S&P 500 index steeg 0,6 procent tot 2.764,41 punten, de Dow Jones index won 0,6 procent op 25.530,10 punten en de Nasdaq noteerde 0,7 procent hoger op 7.204,30 punten.

Na een voorzichtige opening hervatte Wall Street donderdag op overtuigende wijze de opwaartse trend, waarbij opnieuw recordniveau's werden geboekt. Daarbij is de markt volgens marktanalist Naeem Aslam van ThinkMarkets in afwachting van de start van het cijferseizoen. De Amerikaanse beurs, de treasury-markt en de dollar herstelden donderdag van de kater na een verkoopgolf woensdag na berichten dat China overweegt de aankopen van staatsobligaties te verminderen. De Chinezen noemden de berichten 'fake-news'.

Op macro-economisch vlak werd bekend dat de wekelijkse steunaanvragen zijn gestegen met 11.000 tot 261.000. Het vierwekelijkse voortschrijdend gemiddelde voor de eerste steunaanvragen, dat minder volatiel is dan de wekelijkse aanvragen, nam met 9.000 toe tot 250.750 stuks.

De producentenprijzen daalden in december onverwacht, met 0,1 procent, door lagere prijzen voor voeding en vlakke energieprijzen.  

Een februari-future op een vat ruwe olie sloot donderdag in New York 0,23 dollar, ofwel 0,4 procent, hoger op 63,80 dollar, het hoogste niveau in drie jaar.

De euro/dollar noteerde op 1,2037. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,12307 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1947 op de borden. 

Op macro-economisch vlak staan vrijdag een drietal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen inflatiedata en cijfers over de detailhandelsverkopen in december, gevolgd door de Amerikaanse bedrijfsvoorraden in november later op de dag.

Bedrijfsnieuws

JP Morgan Chase, BlackRock en Wells Fargo konden donderdag rekenen op de aandacht van beleggers. De drie fondsen rapporteren vrijdag hun kwartaalcijfers. JP Morgan noteerde 0,6 procent hoger, BlackRock won 1,3 procent en Wells Fargo daalde 0,5 procent.

Delta Air Lines won 5,6 procent, nadat de luchtvaarder voorbeurs beter dan verwachte resultaten over het vierde kwartaal publiceerde en zijn verwachtingen voor 2018 verhoogde.

Eastman Kodak verloor 21,4 procent, nadat het aandeel tot dusver deze week meer dan 200 procent steeg nadat het concern een 'groot blockchain-initiatief' aankondigde.

DST Systems won 4,9 procent, nadat het concern instemde met een overname door SS&C Technologies. De deal wordt, inclusief schulden, gewaardeerd op 5,4 miljard euro. SS&C Technologies steeg 5,1 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Wisselend beeld.

Gisteren - Lees verder

Wall Street kleurt groen

Deadline voor mogelijke shutdown nadert snel.

Gisteren - Lees verder

Alle seinen op groen voor Wall Street

Deadline voor mogelijke shutdown nadert snel.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs lager gesloten

Zorgen over Amerikaanse schalie-olie productie.

Gisteren - Lees verder

AEX blijft stijgen

Dow Jones index boven 26.000 punten.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.