Valuta: ogen gericht op ECB-notulen

Redactie ABM Financial News - 11 januari 2018, 09:53

Fed's Dudley spreekt later vandaag.

(ABM FN-Dow Jones) De aandacht van valutabeleggers is donderdag gericht op de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Europese Centrale Bank, die om half twee worden gepubliceerd.

 Het taalgebruik daarin kan een indicatie geven of de ECB meer vertrouwen heeft in het beëindigen van de monetaire stimulering richting het einde van dit jaar, zei valutaspecialist Joost Phielix van Ebury donderdag tegen ABM Financial News. "Zulke hints zijn natuurlijk zeer welkom."

 De euro steeg woensdag weer even boven het niveau van 1,20 dollar. 

Dat had te maken met een gerucht dat China minder Amerikaanse staatsleningen zou gaan opkopen, waardoor zowel de koersen van Treasury's als de dollar verzwakten.

 Phielix ziet dat als een politieke uitspraak om druk te zetten op de Amerikaanse president Donald Trump, om zich wat terughoudender op te stellen, na forse uitspraken over mogelijke handelssancties tegen China. China is nu nog de grootste koper van Treasury's maar dat kan veranderen, zou de boodschap zijn.

Verder staan donderdag cijfers over de economische groei in Duitsland in 2017 op de rol, wat volgens Phielix "niet heel spectaculair" zal zijn.

Interessanter wordt vermoedelijk een toespraak die beleidsmaker Bill Dudley van de New York Fed aan het einde van de dag zal geven over de economische vooruitzichten voor de Verenigde Staten, met mogelijke implicaties voor de cyclus van renteverhogingen van de Federal Reserve.

De euro/dollar noteerde donderdag 0,1 procent lager op 1,1938 dollar. Ten opzichte van het Britse pond stond de munt licht lager op 0,8856, evenals versus de Zwitserse frank, die op 1,1699 noteerde.

De Zweedse kroon stond lager ten opzichte van de euro, op 9,7834 kroon, na publicatie van het verslag over de laatste beleidsvergadering van de Riksbank. Daaruit bleek dat de Zweedse centrale bank wat meer verdeeld is over voortzetting van het huidige ruime monetaire beleid.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Meer winst voor Atrium

Vastgoedfonds laat opbrengst verkoop Hongaarse portefeuille terugvloeien.

14 minuten geleden - Lees verder

Schaaij onderzoekt aansprakelijkheid commissarissen SnowWorld

Kritiek volgens SnowWorld onterecht.

36 minuten geleden - Lees verder

Warrants Galapagos uitgeoefend

Bijna 300.000 nieuwe aandelen uitgegeven.

41 minuten geleden - Lees verder

Consumenten spenderen meer

Bijna procent meer uitgegeven in januari.

51 minuten geleden - Lees verder

Vertrouwen Nederlander loopt iets op

Vertrouwensindex naar 24 in maart.

57 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.