Dubbelcijferige omzetgroei RoodMicrotec

Redactie ABM Financial News - 11 januari 2018, 08:04

Concern voorziet aanhoudende omzetgroei en resultaatsverbetering.

(ABM FN-Dow Jones) RoodMicrotec heeft de omzet in het afgelopen jaar flink zien toenemen en verwacht voort de komende jaren een verdere stijging van omzet en resultaat. Dit maakte de toeleverancier van halfgeleiders en geavanceerde microchips donderdag voorbeurs bekend.

De Zwolse onderneming boekte in 2017 een 16 procent hogere omzet op jaarbasis van 12,1 miljoen euro, en bevestigde daarmee de voorspelde positieve trend. Rood verhoogde ook de omzet in de tweede helft van 2017 met 8 procent vergeleken met de eerste helft 2017.

"Wij hebben de verschillende uitdagingen van 2017 uitstekend verwerkt. Wij hebben onze orderportefeuille voor 2018 met 55 procent weten te verhogen vergeleken met 2017. De hoge groei in al onze vijf business units bevestigt onze strategie en onze dienstenportefeuille. Als gevolg van onze uitstekende reputatie en het binnenhalen van nieuwe klanten en nieuwe projecten vangen wij 2018 aan met een historisch hoge orderportefeuille", zei CEO Martin Sallenhag van RoodMicrotec in een toelichting op de omzetcijfers.

RoodMicrotec verwacht dat de omzet in de komende paar jaar zal blijven groeien, en voorziet een omzet in 2020 van ongeveer 18 miljoen euro. "De resultaten zullen blijven verbeteren en de onderneming verwacht elk jaar positieve nettowinst te boeken."

Het aandeel RoodMicrotec sloot woensdag op 0,34 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Afschrijvingen drukken winst Schlumberger

Omzet gestegen in vierde kwartaal.

1 uur geleden - Lees verder

Unibail-Rodamco verkoopt twee winkelcentra aan Primonial Reim - media

Overname betreft circa 33.000 vierkante meter.

1 uur geleden - Lees verder

Futures wijzen op hogere opening Wall Street

Rumoer rond mogelijke shutdown zwelt aan.

1 uur geleden - Lees verder

Groene koersen op Europese beurzen

Aandacht voor mogelijke shutdown Amerikaanse overheid.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
ROODMICR... toevoegen aan uw watchlist 0,34 6,25% 0,02 0,33