Delta Air Lines boekt lagere winst op hogere omzet

Redactie ABM Financial News - 11 januari 2018, 13:41

Luchtvaartmaatschappij verwacht stijging van winst en omzet.

(ABM FN-Dow Jones) Delta Air Lines heeft in het vierde kwartaal van 2017 bij een hogere omzet toch een lagere nettowinst geboekt. Dit meldde de Amerikaanse joint venture partner van Air France-KLM donderdag voorbeurs.

Delta behaalde in het afgelopen kwartaal op jaarbasis een 8,3 procent hogere omzet van 10,25 miljard dollar. De omzet uit passagiersvervoer steeg met 6,6 procent naar 8,50 miljard dollar en het vrachtvervoer leverde een 14,4 procent hogere omzet op van 200 miljoen dollar.

De omzet op de trans-Atlantische route, waar Delta een joint venture heeft met Air France-KLM, steeg met 9,0 procent tot 1,18 miljard dollar. 

Het operationeel resultaat voor belastingen steeg bij de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij licht van 862 miljoen naar 1,09 miljard dollar, ondanks een kostenpost van 60 miljoen dollar door schade na een grote stroomstoring op de hubluchthaven in Atlanta en de storm Benji. 

Onder de streep daalde de nettowinst van 622 miljoen naar 572 miljoen dollar. Daarbij daalde de aangepaste winst per aandeel van 0,84 naar 0,80 dollar. 

Outlook

Voor het eerste kwartaal van dit jaar rekent Delta op een operationele marge van 6 tot 8 procent en een winst per aandeel van 0,60 tot 0,80 dollar. Voor de omzet wordt een stijging van 2,5 tot 4,5 procent voorzien.

"Vooruitkijkend naar 2018 verwachten we een solide winstgroei, omzetstijging, een verbeterde kostenbasis en verdere integratie van ons internationale partnernetwerk. Als gevolg hiervan en door belastinghervormingen kunnen we de verwachting voor de winst per aandeel verhogen naar 6,35 tot 6,70 dollar per aandeel", zei CEO Ed Bastian in een toelichting.

In de elektronische handel voorbeurs noteerde het aandeel Delta Air Lines donderdag 2,5 procent hoger op 55,86 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

TMG wil af van beursnotering

Verzoek ingediend.

23 minuten geleden - Lees verder

BASF wijst op flinke winststijging

Analistenverwachtingen ruimschoots overtroffen volgens chemiereus.

27 minuten geleden - Lees verder

Damrak sluit in het groen

Macrocijfers uit China en VS.

46 minuten geleden - Lees verder

Amerikaanse olievoorraden omlaag

Benzinevoorraden hoger.

1 uur geleden - Lees verder

S&P negatiever over Kardan

Rating van ilCCC naar ilCC.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.