Beursupdate: rustige handel op Damrak

Redactie ABM Financial News - 11 januari 2018, 11:35

Wel vuurwerk in lokale fondsen.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs laat donderdagochtend een klein verlies zien. Rond de klok van half twaalf noteerde de AEX index 0,3 procent lager op 558,55 punten.

Beleggers kregen vandaag enkele richtinggevende cijfers te verwerken. Duitsland meldde dat de economie afgelopen jaar met 2,2 procent groeide. De sterkste groei sinds 2011. "Een sterke economische prestatie", aldus econoom Carsten Brzeski van ING, die ook nog eens breed gedragen was. Dit groeicijfer impliceert volgens Brzeski dat de Duitse economie afgelopen kwartaal met zo'n 0,5 procent op kwartaalbasis groeide. Al met al een "opmerkelijk" jaar voor de Duitse economie, concludeerde de econoom.

Verder waren er productiecijfers uit Spanje en de eurozone. In Spanje steeg de productie met 1,0 procent, net als in de eurozone.

De euro/dollar handelde vanochtend op 1,1947. De dollar staat volgens Ebury wat onder druk door het gerucht dat China minder Amerikaanse staatsleningen zou gaan opkopen. Valutahandelaar Joost Phielix ziet dat als een politieke uitspraak om druk te zetten op de Amerikaanse president Donald Trump, om zich wat terughoudender op te stellen, na forse uitspraken over mogelijke handelssancties tegen China. China is nu nog de grootste koper van Treasury's maar dat kan veranderen, zou de boodschap zijn.

ING waarschuwde dat de obligatierentes vermoedelijk wat omhoog gaan. "Het is niet de eerste keer dat wij, en andere analisten, dit voorspellen. In de voorgaande jaren bleek de voorspelling van hogere rentes steeds te voorbarig. Maar nu zijn de signalen toch wel erg sterk aan het worden", aldus investment manager Simon Wiersma van ING.

Olie werd iets duurder.

Stijgers en dalers

In de AEX ging AkzoNobel aan kop met een koerswinst van 1,4 procent. Beleggingsadviseur Rein Schutte wees op een adviesverhoging van Bank of America voor het aandeel naar Kopen.

Verder steeg ArcelorMittal 0,9 procent. Heineken zette een koopaanbeveling van Jefferies om in een koerswinst van 0,6 procent. De zakenbank hanteert een koersdoel van 100 euro.

Altice daalde 8,1 procent. De overige dalers beperkten het verlies tot minder dan een procent. Volgens Financial Times heeft de kabelaar een omzetwaarschuwing afgegeven. Waar in de markt werd gerekend op een daling van 2 tot 4 procent, zei Altice dat het vermoedelijk 7 procent daling wordt. De waarschuwing zou volgens de krant aanvankelijk over het hoofd zijn gezien vanwege het gelijktijdig aangekondigde reorganisatieplan.

In de AMX was er ook een klein groepje stijgers. BE Semiconductor Industries won 1,9 procent en sectorgenoot ASM International ging er 0,8 procent op vooruit.

Air France-KLM verloor 3,5 procent. HSBC haalde het aandeel van de kooplijst en verlaagde het koersdoel naar 14,00 euro. De analisten verwachten dat de vliegtuigmaatschappij dit jaar meer last zal gaan krijgen van stijgende brandstofprijzen.

Corbion werd 1,8 procent goedkoper en Fugro 2,3 procent.

In de AScX zette Probiodrug de recente opmars voort en won nog eens 8,7 procent. Dit jaar is het aandeel al bijna 40 procent gestegen. AMG werd 1,5 procent duurder.

Na de afstraffing van woensdag na slecht ontvangen omzetcijfers, daalde Takeaway.com vandaag nog eens een procent, net als Acomo.

Onder de lokaal genoteerde aandelen was de meeste beweging. Net als Probiodrug ging ook het aandeel Doc Data weer hoger, met vandaag 12,5 procent koerswinst.

Omzetcijfers van RoodMicrotec en een enthousiaste topman over de perspectieven voor de komende jaren zorgden voor een koerswinst van 10 procent.

Esperite, woensdag nog goed voor een stijging van bijna zes procent, daalde nu meer dan zes procent.

Bij Curetis, gisteren goed voor 47 procent koerswinst, ging er vandaag weer circa 10 procent af.

Kardan daalde daarentegen 5,1 procent. Schuldeisers van het Israëlische bedrijf hebben opnieuw hun zorgen geuit over de terugbetalingen die zij moeten ontvangen.

Het aandeel Euronext steeg circa een procent, nadat ING het aandeel op de favorietenlijst zette en het koersdoel verhoogde naar 62,50 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Afschrijvingen drukken winst Schlumberger

Omzet gestegen in vierde kwartaal.

1 uur geleden - Lees verder

Unibail-Rodamco verkoopt twee winkelcentra aan Primonial Reim - media

Overname betreft circa 33.000 vierkante meter.

1 uur geleden - Lees verder

Futures wijzen op hogere opening Wall Street

Rumoer rond mogelijke shutdown zwelt aan.

1 uur geleden - Lees verder

Groene koersen op Europese beurzen

Aandacht voor mogelijke shutdown Amerikaanse overheid.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AEX INDEX toevoegen aan uw watchlist 566,49 0,57% 3,21 563,28
AMX INDEX toevoegen aan uw watchlist 852,37 0,81% 6,82 845,55
AScX INDEX toevoegen aan uw watchlist 1.086,40 -0,06% -0,67 1.087,07