Beursupdate: Beursplein 5 vlak van start gegaan

Redactie ABM Financial News - 11 januari 2018, 09:22

DocData houdt gemoederen bezig.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs kende donderdag, zoals verwacht, een rustige opening. Kort na de beursgong koerste de AEX index fractioneel in de plus naar 560,82 punten, terwijl de Midkap juist 0,2 procent prijs gaf. 

Onder de hoofdfondsen voerde Heineken de ranglijst aan met een winst van een procent naar 88,90 euro. Analist Tom Simonts van KBC merkte op dat de Amerikaanse zakenbank Jefferies het advies voor de bierbrouwer heeft opgetrokken naar Kopen met een koersdoel van 100,00 euro. Altice sloot de rij met een verlies van een procent. 

In de AMX was Air France-KLM een dissonant met een verlies van bijna twee procent naar 13,46 euro. HSBC verlaagde het advies voor de luchtvaarmaatschappij van Kopen naar Houden. Het koersdoel werd daarbij aangepast van 15,50 naar 14,00 euro. De Telegraaf wist daarnaast uit de mond van CEO Jean-Marc Janaillac  op te tekenen dat het concern in juni een nieuw strategisch plan voor een periode van vijf jaar zal presenteren.

BE Semisconductor Industries ging aan kop in de Midcap met krap een procent koerswinst. 

Onder de kleinere fondsen steeg DocData bijna 20 procent naar 3,75 euro. Docdata meldde woensdagavond nog geen verklaring te hebben voor de sterke koersstijging van het aandeel sinds 5 januari. Het aandeel steeg gisteren al met krap 80 procent tot 3,20 euro. Aan het begin van het jaar stond de koers nog op 0,46 euro. Er staan zeven miljoen aandelen uit. 

Basic-Fit won daarnaast twee procent. Van Lanschot verloor een procent.

Het lokaal genoteerde RoodMicrotec steeg bijna 11 procent na goed ontvangen omzetcijfers. De Zwolse onderneming boekte in 2017 een 16 procent hogere omzet op jaarbasis van 12,1 miljoen euro en het orderboek voor 2018 is de hoogste ooit. Rood verwacht dat de omzet in de komende paar jaar zal blijven groeien, en voorziet een omzet in 2020 van ongeveer 18 miljoen euro. "De resultaten zullen blijven verbeteren en de onderneming verwacht elk jaar positieve nettowinst te boeken."

 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Afschrijvingen drukken winst Schlumberger

Omzet gestegen in vierde kwartaal.

1 uur geleden - Lees verder

Unibail-Rodamco verkoopt twee winkelcentra aan Primonial Reim - media

Overname betreft circa 33.000 vierkante meter.

1 uur geleden - Lees verder

Futures wijzen op hogere opening Wall Street

Rumoer rond mogelijke shutdown zwelt aan.

1 uur geleden - Lees verder

Groene koersen op Europese beurzen

Aandacht voor mogelijke shutdown Amerikaanse overheid.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AEX INDEX toevoegen aan uw watchlist 566,49 0,57% 3,21 563,28
AMX INDEX toevoegen aan uw watchlist 852,37 0,81% 6,82 845,55
AScX INDEX toevoegen aan uw watchlist 1.086,40 -0,06% -0,67 1.087,07